הנכדים שלי שגדלו בביתי קוראים לי מכשפה

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

02/11/2009 | 04:06 | מאת: סבתא הדס

שני נכדי שגרו סמוך לביתנו ואנו טיפלנו בהם באהבה רבה עד לגירושי הוריהם, מוסתים כעת מאד ע"י אימם, בביקורים המועטים שיש להם אצל אביהם הם מבקשים שלא לבקר אצל סבא וסבתא, כי סבתא מכשפה וקוסמת ויש לה בבית חיידקים שהורגים. אבל כשאנו באים לבקר אותם אצל אביהם הם מתרפקים עלינובגעגועים ומחבקים אותנו באהבה ואני שואלת האם להשאיר את המצב כמו שהוא או יש מה לעשות בנידון[הבת בת 4 והבן בן 8 ]

שלום לך סבתא הדס, סיפורך הוא מסוג המקרים הגורמים לי לאנחה כבדה. הכאב הוא עצום - הן אצל נכדייך והן עבורכם כסבא-סבתא. הנורא הוא, שאין הרבה דרכים להתערב כדי לשנות את התנהגותה של אמם. חבל חבל שהורים פוגעים בקשרים חמים שנרקמו בין ילדיהם לסביהם. הילדים, ללא ספק, חשים רגשות אשמה כבדים על התנהגותם כלפייך, מחד, ומאידך, הם כמהים לאהבתך, מה שגורם להם לחוש שהם בוגדים באמם... אותה דרישה רגשית פנימית לנאמנות הכפולה מכבידה עליהם קשות, ורצוי לעזור להם לבטא את רגשותיהם ולשחררם מרגשות האשמה. את מצידך, תמשיכי להרעיף עליהם את האהבה והבטחון והיציבות שהם רגילים להם ממך. בנוסף, אני ממליצה להציע לבנך למצוא להם עזרה מקצועית שתאפשר להם לבטא את הרגשתם המבולבלת והמאד קשה. אשמח לשמוע מה מתפתח ולסייע במחשבות נוספות. נוחי

08/11/2009 | 12:28 | מאת: הדס

לנוחי תודה רבה על תגובתך היטבתך כל כך לתאר את המצב והכאב ותודה על הנחייתך אנחנו מרעיפים על נכדינו הרבה אהבה למרות הכל. אני שואלת עם הילדים מקבלים מסר מוטעה כשאנו מגיבים באהבה? לכעסים והאמירות שלהם? ולא עוסקים בחינוך?

13/12/2009 | 10:27 | מאת: אפרת

אני מאמינה גדולה במוזיקה והיכולת שלה להשפיע על קשרים והתנהגויות. ישנו דיסק שנקרא "כמו שסבא אוהב" שבו סבא שר על האהבה הגדולה שלו לנכדים. הדיסק מקסים לילדים ולסבים ולסבתות ולפעמים האזנה חוזרת לשירים שכאלו יכולה להזכיר לכדים עד כמה סבא וסבתא אוהבים אותם. את הלחנים כתב שלמה גרוניך והמילים והשירה הן של דודיק הלפרין. שיהיה בהצלחה!

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם