סבתא מתערבת בלי סוף

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

22/03/2010 | 12:11 | מאת: ענבל

אני אמא לילדה בת שנתיים וחצי ובהריון שני.אמי עוזרת לי כאשר אני זקוקה לעזרה למשל כאשר מגיעה באיחור מהעבודה, תור לרופא וכ"ו לעיתים לא תכופות. אנו גרים בקרבתה ובאים לבקרה די הרבה לפחות פעם פעמיים באמצע השבוע וגם אוכלים עמה בסוף שבוע.אחיי גרים רחוק כך שהיא הנכדה היחידה עמה יש לה קשר תכוף. הבעיה היא שהיא לא מפסיקה להתערב ולהעיר לי באובססיביות על כל דבר ודבר שקשור לבתי- הבגדים שהיא לובשת, גמילה מחיתולים, וכן הלאה, ולעיתים פועלת כראות עיניה למשל מושיבה את בתי על הסיר בזמן שעוד לא חשבתי שהיא בשלה לגמילה. לטענתה בגלל העזרה שהיא נותנת יש לה זכות להתערב. אני ממש מיואשת כי זה גורם לי לא לרצות לבקרה ובכלל להפחית את מינון הקשר עמה שנראה לי צפוף מדי.אני מרגישה שהיא ממש מציקה לי ולא נעים לי להיות בחברתה. מה עושים?!

ענבל שלום, שאלת השאלות את שואלת ! הריקוד הרגיש בין עזרה למעורבות, בין תלות לעצמאות תמיד נתון לרגשות מעורבים. אפשר לעצור לפעמים את תנועות הריקוד האוטומטיות, אולי בבית-קפה נחמד, לכבד בו את אמא שמשלבת ידיים איתך לעזרה. ובתוך השקט למצוא רגע מאפשר בו תוכלי להציע סגנון חדש שבו את המובילה. אבל - ב ע ד י נ ו ת. אשמח לשמוע איך המשכתן. נוחי

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם