פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2260 הודעות
2240 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

22/04/2017 | 23:50 | מאת: נהוראי

שבוע טוב אני בן 58 עם סוכרת. במסגרת בדיקות עיניים שגרתיות מדי חצי שנה/שנה, לפני כשנה רופא העיניים אמר לי שיש בעין אחת התחלה של קטרקט. בבדיקה האחרונה לפני כחודשיים הוא אמר שיש התקדמות בקטרקט, הוא זימן אותי לבדיקה בבית חולים בעזרת מיכשור משוכלל ולדבריו אני זקוק, חד משמעית, לניתוח קטרקט בשתי העיניים. אינני מרגיש, ב"ה, בשום עכירות בראיה. הרופא אומר שהמצב יכול רק להחמיר בפרט עם הסוכרת. הרופא קבע לי תור לניתוח לייזר בעין אחת בעוד שבועיים. האומנם כדאי לי לעבור את הניתוח למרות שכרגע ראייתי צלולה ?

בדרך כלל הצורך בניתוח נקבע בעיקר על פי תלונות המטופל, שבמקרה שלך אינן קיימות. לעיתים בכל זאת הרופא כן ממליץ על ניתוח למרות התלונות המינימליות אם הקטרקט מתקדם מאד ועדיף לא לעכב את הניתוח עד שיהפוך למורכב יותר, או שהקטרקט מעלה את הלחץ בעין או למשל לצורך שיפור הראות של קרקעית העין לצורך מעקב סכרת למשל. אני מציעה שתפנה לחוו״ד נוספת ואז תהיה שלם יותר עם ההחלטה.

אני אמורה לעבור ניתוח קטרקט. קראתי כי עלולה להיות צניחת עפעף כאחד מסיכוני הניתוח. הדבר הזה כל כך מפחיד אותי עד כי אני שוקלת לוותר על ניתוח הקטרקט. שאלתי. 1)ממה נובעת צניחת עפעף? 2)האם מחוסר מיומנות הרופא? 3)קראתי כי ניתן לתקן עיוות זה. האם בכל המקרים או שמא בחלק מהמקרים הפגם נשאר לכל החיים? 4)האם יש קשר לסוג העדשה? הומלץ לי על עדשה טורית כשמשך הניתוח במקרה זה מתארך. האם יש קשר? לתשובתך אודה מאוד!

צניחת עפעף אחרי ניתוח היא די נפוצה אך הצניחה הינה קלה בדרך כלל. אין שליטה על היווצרותה ואין קשר ברור לניתוח. המחשבה היא שהיא נגרמת מהספקולום או הקפיץ שפותח את העין בניתוח. כנראה שמשך הניתוח כן יכול מעט להשפיע אולם הניתוח עם עדשה טורית ארוך רק בשתי דקות בערך מניתוח עם עדשה רגילה ולא נראה לי שזה צריך למנוע ממך לבחור בעדשה טורית.

תודה על התשובה. ומה לגבי תיקון העיוות? האם ניתן לתקן? האם יש מקרים שזה לכל החיים?

התיקון הוא בניתוח הרמת עפעפיים המבוצע על ידי מומחה לפלסטיקה של העיניים. לעיתים לאחר מספר שנים יש צורך לחזור על ניתוח העפעפיים.

15/04/2017 | 21:39 | מאת: סיגל

עברתי בדיקה לקראת ניתוח קטרקט. בבדיקה לא שאלו, ולכן גם לא סיפרתי על זה שאני סובלת מיובש בעיניים. האם יובש בעיניים משפיע על בחירת העדשה? שאלה נוספת -מועד הניתוח הוא שלושה חודשים לאחר הבדיקה. בחודשים האחרונים, המספר בעין שתנותח עולה במהירות. האם יש מה לעשות כדי שלא ישתילו עדשה חלשה מדי ? (אם כבר עוברים ניתוח כזה, לא עדיף להשתדל לחסוך את הצורך במשקפיים).

יובש יכול להשפיע על מדידת העדשה. בדרך כלל אם זה משפיע, מכשיר הביומטריה מסמן זאת ואז מנסים להרטיב את העין ולחזור על הבדיקה. אין שינוי במדידות במהלך של 3 חודשים ואפילו יותר כך שמבחינה זו אין צורך לדאוג.

13/04/2017 | 22:19 | מאת: אירית

הושתלו לי עדשות לראייה מרחוק. האם המספר אמור להשאר יציב באופן קבוע? מאחר ואני נזקקת למשקפי קריאה האם המספר גם כאן אמור להשאר קבוע?

אכן כן. המספר אמור להיות קבוע לכל החיים. לעיתים בכל זאת חלקים שינויים קלים עם הזמן.

11/04/2017 | 21:10 | מאת: אריקבה

עברתי לפני שנים רבות ניתוח קטרקט שנכשל והראיה לא שבה להיות מיטבית .ביקרתי אצל רופא בקופת חולים שבישר לי שאין מה לעשות ואף רופא לא יגע בעין. כיום הראיה ממש מטושטשת כשלמעשה העין לא מתפקדת ראייתית .נשאלת השאלה האם יש אפשרות טכנית להוציא העדשה המושתלת ולהשתיל אחת חדשה .(אגב עברתי בעבר לייזר של הקפסולה ללא תוצאות חיוביות) תודה מראש

יש טעם לעשות ניתוח כזה אם הבעיה היא עדשה שהתעכרה או מספר חריג ולא צפוי. אם הבעיה אחרת אזי הילפת העדשה לא תועיל.

11/04/2017 | 21:02 | מאת: דנה

לפני 3 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת. לאחרונה נבדקתי שוב אצל רופא העיניים עקב ראיה מטושטשת (בשתי העיניים) והוא הפנה אותי לליזר יאג בעין המנותחת + ניתוח קטרקט בעין השניה. הרושם שקיבלתי בנוגע לליזר יאג הוא שמדובר בפרוצדורה פשוטה וטריביאלית. כשהייתי בבדיקה בבית החולים (הציבורי) לקראת ניתוח הקטרקט בעין השניה, המתמחה שבדק אותי אמר לי לגבי הלייזר יאג שמדובר בפרוצדורה עם סיכונים רבים כגון היפרדות רשתית, שזה דבר שעושים רק כשהמצב חמור ואין ברירה, ושטיפול זה נעשה בבית החולים על ידי מתמחים. אוסיף עוד שבעין שנותחה היה לי מספר גבוה (9) ואני רואה קצת מטושטש בעין הזאת. זה לא חמור, אבל זה מפריע לי. יש לי תור ללייזר יאג למועד קרוב, ודבריו של המתמחה עוררו אצלי חששות גדולים. אני לא יודעת אם עדיף לדחות (לשלב שהמצב יחמיר) או לפחות לאחר שאעשה את הניתוח בעין השניה בעוד שלושה חודשים (כדי שאשאר עם עין אחת מתפקדת, אני עובדת במשרה מלאה וזקוקה לעיניים בעבודתי). אני גם מתלבטת אם לעשות את הלייזר יאג באופן פרטי (וכך להבטיח ביצוע על ידי רופא מיומן). מאד אודה לעצתכם.

טיפול בלייזר יאג הינו פרוצדורה שגרתית המבוצעת בכשליש עד מחצית מהמנותחים במוקדם או במאוחר. עם זאת ישנם סיכונים כגון פלואטרים או נקודות שחורות שבדרך כלל נעלמות אחרי מספר ימים ובאופן נדיר ייתכנו סיבוכים ברשתית כגון בצקת במקולה או קרע ואף הפרדות. במי שהיה קצר רואי כמוך הסיכון לקרע או הפרדות יכול להגיע עד 4%. לי נשמע שאת זקוקה לטיפול. הייתי מתחילה עם העין שמפריעה לך יותר.

24/03/2017 | 15:44 | מאת: אלי קרן

האם יש חידוש לאחרונה בעדשות מלטיפוקליות, ומה שם החברה. האם סוג זה לא מומלץ כשיש שילוב של גלאוקומה?

העדשות היותר חדישות הן העדשות הטריפקליות שיש להן גם וורסיה עם תיקון צילינדרי למי שזקוק לכך. ישנן כמה חברות טובות המיוצגות בארץ. הן לא מתאימות למי שיש לו גלאוקומה או כל בעיה עינית אחרת.

הנפח של העדשה הטיבעית בעיין יותר גדול מהנפח של העדשה המלכותית שנפתחת על ידי מזרק בתוך העיין נפח ריק הוא בדרך כלל מקור לחיידקים ודלקות שעלולים בעתיד לגרום לבעיות בעיין מה נכון בשאלתי ? אגב תודה לך ד"ר עדי מיכאלי על תגובתך בשאלותי קודמות תשובות נהדרות ומרגיעות .

העין מלאה בנוזל סטרילי ואין בעיה כפי שחששת מהבדל הנפחים.

22/03/2017 | 15:05 | מאת: חיים

גם ריסוק בלייזר ושאיבה בפאקו במכשיר אחד או ב2 מכשירים נפרדים ?ומה ההשלחות במעבר ממכשיר למכשיר ?

מדובר בשני מכשירים נפרדים. מכיון שהלייזר אינו פותח פיזית את העין אין בעיה לעבור חדר ולהמשיך ואפילו לחכות מעט בחדר ההמתנה אם צריך.

22/03/2017 | 14:44 | מאת: חיים

יובש בלייר קטארק ? האם נגרם לאחר ניתוח ויש צורך בטיפות לכל החיים ?

לייזר לקטרקט אינו גורם ליובש

20/03/2017 | 20:01 | מאת: זהבה רביד

עלי לעבור בקרוב נתוח מס משקפים 7 לרחוק ו5 לקרוב -מולטיפוקל אני עובדת 8 שעות במחשב ובאותיות קטנות וגם צלמת. לא יודעת להחליט אם להתנתח לקרוב ולהרכיב משקפים לרחוק.האם אלו יהיו בערך משקפים מס 2? או להננתח לרחוק ולהוריד את מס 7 עד ל1 או 0 ולהרכיב משקפי קריאה? אם אתנתח לקרוב האם אראה ת סביבת חלל החדר בברור?ללא משקפים?לא ברור אם נתוח לקרוב נותן מענה ללא משקפים רקק לאותיות ולמחשב או גם לראיית עצמים רחוקים יותר בחלל החדר

כעיקרון ההעדפה שלי היא להשאיר אנשים קצרי רואי כמו תמיד, לפחות מעט קצרי רואי. משום שהם רגילים להיות מסוגלים לראות מקרוב ללא משקפיים. אם תכווני למינוס אחד זה לא יתן הרבה. מינוס שתיים יאפשר עבודה מול מחשב וגם קריאה של רוב האותיות למעט ממש קטנות, ללא משקפיים.

21/03/2017 | 19:23 | מאת: שאלה חוזרת

אם אנותח מינוס 2 לקרוב .מה אראה בחלל החדר לרחוק?האם יורד לי מס 7 ל0 או 1?האם אראה דמויות ברורות בחלל החדר או אצטרך משקפים בתוך בית ? איך אראה את סביבת העבודה המורחקת יור?גם ללא משקפים?

מינוס 2 משמעותו שהפוקוס המיטבי יהיה בחצי מטר מינוס 1- פוקוס במטר 0- עד לאינסוף אני עם מינוס 2 בבית ללא משקפיים אבל במקום עבודה גם בתוך חדר לא גדול- מוכרחה להרכיב כי לא אזהה אנשים שנכנסים לחדר. תעשי את החשבון שלך

עברתי ניתוח קטרקט. אחרי שבוע לאור כאבים ותחושת חול בעין הסתבר שנשארו לי חלקים זעירים מריסוק העדשה הישנה. המנתח שטף לי את העין בהרדמה טופיקלית עם לידוקאין וויסקואליסטי ושאב את החומר. אבל עדין יש לי תחושה של צריבה וכאילו בועה משונה כאשר אני מזיזה את העין. מצפה לתשובתך.

לא ציינת מתי היה הניתוח השני. אם ממש בימים האחרונים הכל נשמע נורמלי. טיפות נגד יובש יכולות להקל.

תודה על התשובה. הניתוח השני היה אתמול . מתי לדעתך תחושת הבועה תחלוף? רציתי לציין שאני לוקחת טיפות אנטיביוטיקה וכן טיפות להורדת הלחץ התוך עיני (לומיגן), לכן אני חוששת לזלף גם טיפות נגד יובש מתוך פחד שמא זה יכביד על העין.

הבועה הינה קרוב לוודאי בועת אוויר קטנה שתיספג ביומיים הקרובים. אין סיבה שהטיפות יכבידו על העין אבל אין חובה לשים אותן. הזמן יעשה את שלו.

שלום ד"ר. עבר שבוע, ועדיין אינני רואה ברור בעין המנותחת ותחושת הגוף זר עדין קיים. ברצוני לציין שהעין מאוד אדומה. מדוע מיד אחרי הנתוח ראיתי נפלא וללא כאבים ואילו אחרי השטיפה העין אינה רואה ברור. האם בזמן השטיפה משהו נפגע?

איני יכולה לתת לך תשובה מדוייקת. תיצטרכי להיבדק אצל המנתח ולקבל הסבר.

12/03/2017 | 22:51 | מאת: ליאת

בת 72 ברקע סכרת נשלטת.עברתי ניתוח קטרקט לפני כחודש וחצי.קיבלתי את כל התרופות הרלוונטיות אך רק לאחרונה(ימים ספורים) אני מרגישה תחושת חול בעין.הומלץ לי ע"י הרופא להשתמש בטיפות נגד יובש מספר פעמים ביום אך התחושה לא נעלמת לגמרי עלי לציין שהתחלתי להתאפר מעט מאד רק לאחרונה ממש. האם זה הגיוני? לדברי הרופא הניתוח הצליח לגמרי. בברכה ותודה

הכל נשמע מאד הגיוני. נסי לעשות כל יום קומפרס חם עם מגבת מחוממת במשך 5 דקות. מיד אחרי הקומפרס נקי את העיניים עם מגבון ייעודי. במשך היום טפטפי טיפות סמיכות שמכילות חומצה היאלורונית וללא חומרי שימור, לפחות 4 פעמים ביום ולפני השינה שימי ג׳ל סיכה. הכל ניתן לרכישה ללא מרשם. התייעצי עם הרוקח לגבי התכשירים השונים.

11/03/2017 | 16:25 | מאת: דוד

שלום, לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לסגירת חור ברשתית במילוי גז והניתוח הצליח, אבל בעקבות זאת הייתי צריך לעשות גם קטרקט .ולפני שלשה שבועות עברתי ניתוח החלפת עדשה והרופא אמר שגם זה הצליח. אך נכון להיום אני רואה מטושטש ויש לי הרגשה שמשהו לא בסדר. האם זו תופעה רגילה אחרי ניתוח? אני עדיין עם טיפות פעמיים ביום לעוד שבוע אך אני מאד מודאג. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

האם אחרי תיקון החור המקולרי ראית טוב? ייתכן שזה כל מה שהעין יכולה לראות. כמו כן מדובר בניתוח שני לעין שלך וההחלמה תמיד ממושכת יותר. יש עדיין סיכוי טוב לשיפור. ייתכן שיש סיבוך ברשתית כמו בצקת עקב הניתוח הקודם ברשתית. יש לזה טיפול.

11/03/2017 | 16:59 | מאת: דוד

אחרי תיקון החור הראיה "כאילו "הסתדרה אך לאחר זמן לא רב התחיל להיות לי כמו וילון שהלך ונעשה יותר אטום וזה בעצם עכירות העדשה ולכן עשיתי את הקטרקט. בכל מקרה תודה רבה על התשובה.

11/03/2017 | 19:30 | מאת: דוד

לד"ר מיכאלי ,כרגע לדעתי חזרתי למצב של לפני הניתוח הראשון אני רואה מעוות בעין המנותחת (עין שמאל) וזה מתסכל אותי .לשם מה בכלל עשיתי את כל הדרך. האם יש מצב שזה ישתפר .למרות שהמנתחים אומרים שזה הצליח. אשמח לשמוע את חוות דעתך

הראיה המעוותת קשורה לשאריות צלקת אחרי ניתוחמהרזתית ולא לניתוח הקטרקט (קרוב לוודאי). לא נשמע שיש מה לעשות בעניין.

תודה על התגובה המהירה ושבוע טוב דוד

05/03/2017 | 19:48 | מאת: אורנה

האם עישון ביום שלאחר ניתוח קטרקט (לא בלייזר) הוא מסוכן?

לא מסוכן לעין מבחינת העשן. עישון כן יכול להפריע להחלמה מניתוח באופן כללי.

26/02/2017 | 09:07 | מאת: מלי

אני בת 54. לפני שנתיים עשיתי ניתוח קטרקט בעין ימין. בעין שמאל באותו זמן היה לי מספר 6 לראיה מרחוק ולא היה קטרקט. כיום, תוך שנתיים, עלה המספר בעין שמאל, ל-9. לטענת שני רופאי עינים שבדקו אותי בזמן האחרון, הקטרקט בעין שמאל עדיין בשלב מאד התחלתי ולא מסביר את הידרדרות הראיה. מה אם כן יכולה להיות הסיבה? האם זה דבר שמצריך בירור?

אין לי ספק שהקטרקט מסביר את השינוי במספר אבל לא יזיק לבצע מיפוי קרנית ו-OCT של הרשתית ליתר בטחון.

26/02/2017 | 22:54 | מאת: מלי

כשנבדקתי אצל רופא העיניים הוא לא הציע לי לעבור את הבדיקות האלה. בגלל הפער הגדול שקיים עכשיו בין העיניים קיבלתי הפניה לניתוח קטרקט בעין השניה. האם במסגרת הבדיקות שלפני הניתוח בית החולים ידאג לבצע את כל הבדיקות הנדרשות?

אין חובה לבצע את הבדיקות הנ״ל. כפי שכתבתי כמעט וודאי שהגורם הינו הקטרקט שהתקדם, לכן אני הייתי מנתחת. אם תירצי להמתין עם הניתוח תוכלי להאיח עדשת מגע לעין שטרם נותחה ולהתעכב עם הניתוח עד שהראיה תרד. לא בטוח שבבית החולים יבצעו את הבדיקות אך לדעתי אינן חיוניות.

25/02/2017 | 18:27 | מאת: שרה

שלום בסוף חודש יולי עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל. הכל הלך יופי ובבדיקה שלאחר הניתוח נאמר לי שהכל בסדר. שמתי טיפות כנדרש אבל ממש לקראת סיום הטיפול בטיפות, התחלתי לראות הבזקים והעפעף נפל ממש לא מורגש, אבל זה מפריע לי. לגבי ההבזקים, אמר לי הרופא שהמוח צריך להתרגל. כנראה המוח שלי לא התרגל כי עדיין יש לי הבזקים וזה ממש מפריע לי. לגבי נפילת העפעף ירדתי מזה, משום שאין מצב שאעשה הרמה. האם יש מה לעשות בקשר להבזקים? בברכה, שרה

עקרונית אין מה לעשות לגבי ההבזקים. לעיתים ההבזקים נובעים מהשוליים של העדשה ואם אין ברירה אם ההפרעה גדולה ישנן אפשרויות כרורגיות כמו החלפת העדשה או שינוי המיקום שלה.

01/03/2017 | 09:30 | מאת: שרה

תודה על תשובתך המהירה. איך אפשר לדעת אם הבעיה היא עם העדשה? האם ישנה בדיקה מסוימת שאפשר לעשות על מנת לקבוע שהעדשה היא הבעיה? בברכה, שרה

לפעמים באמת קשה לדעת. ההבזקים מהרשתית נראים יותר כמו חשמל ומהעדשה אולי קצת יותר מבריקים. כמו כן נדיר שהבזקים מהרשתית ימשיכו זמן כה ממושך. בכל מקרה אם אם את לא מתכוונת לעשות ניתוח חוזר אז זה לא ממש משנה מה המקור ואת רק צריכה להיות במעקב שנתי.

25/02/2017 | 17:36 | מאת: דני

עברתי ניתוח קטראט בעין ימין ולאחר מכן עברתי ניתוח ברשתית להוצאת הכרום שנדבק ברשתית וסתמת החור ברשתית. לאחר הניתוח חזרתי לבדיקה. והתברר שהאישון נמשך למעלה. עברתי עוד ניתוח להחזרת האישון וגם הוא לא הצלח כל כך מה עליי לעשות? תודה דניאל

לא הבנתי מה קרה ברשתית. ישנן מספר אפשרויות לתיקון האישון ולא תמיד חייבים לתקן. האם הבעיה בולטת אסתטית? אתה סובל מסינוור?

25/02/2017 | 18:04 | מאת: דני

עשיתי את הניתוח בהרדמה מלאה להוצאת הכרום שהיה מאוד דבוק ברשתית. שגרם לחור ברשתית את החור סתמו בגז. ולאחר הניתוח גילו שהאישון לא יושב במקומו. זה הגורם שאני עדיין לא רואה טוב בכלל בעין. שבוע אחרי שחרור הידוקים של הקשתית R ­שקטה . אישון עדיין משוך מעט. סה"ע שיפור. ראיה עם תיקון 6/15 יש מעט PCO ­ לא בטוח שהוא פקטור בראיה . ­1.75 90*

לא שמעתי על כרום ברשתית אבל מי יודע.... צריך לבדוק אולי האישון פשוט משוך למרכז ומסתיר ואז אפשר להרחיב אפילו עם לייזר.

23/02/2017 | 14:57 | מאת: שרון

שלום, אמי אשה דמנטית. יכולה לבצע את הניתוח בהרדמה מלאה בלבד. שאלתי: היכן אפשר לבצע את הניתוח עם זמן ההמתנה הקצר ביותר (לא מעוניינים לחכות חצי שנה לניתוח בביה"ח). תודה, שרון

למיטב ידיעתי באסותא ובהרצליה מדיקל סנטר

20/02/2017 | 20:18 | מאת: רועי

ד"ר שלום סבתי בת 82, סובלת מזה כ-10 שנים מ-AMD רטוב בשתי עיניה. עין ימין עברה גם אוטם AION ב2008, עברה ניתוח קטרקט בעין ימין ב-2010. קיבלה במרוצת השנים עשרות הזרקות - אווסטין, לוסנטיס ובהמשך אייליאה. עברה ניתוח קטרקט בעין שמאל בספטמבר האחרון עם השתלת עדשה AC IOL. לדברי המנתח הניתוח היה קשה עקב יירוד מתקדם. במעקב לאחר הניתוח היה רושם לשארית חומר עדשה בהיקף תחתון טמפורלי, טופלה בפרד פורטה ובהמשך מקסיטרול למשך כחודשיים מהניתוח. לאחר הניתוח דווקא חשה שיפור מסויים בראייה - ראיית צבע וכו'. במעקב נאמר לנו ע"י הרופאה שהיא עם אסטיגמטיזם גבוה מאוד - והיא פתחה לה שני תפרים קיבלה הזרקה אחרונה דו עינית של לוסנטיס בדצמבר האחרון. מזה כ-3 שבועות חשה החמרה קשה בראייה - נבדקה ע"י רופאת עיניים בבדיקה: ח"ר CF BE ימין - מקטע קדמי שקט, PCIOL, זגוגית נקייה. דיסקה חיוורת אטרופית. מקולה פיזברוזיס שטוח דיפוזי דרוזן רבים. רשתחת צמודה. שמאל - לחמית שקטה, קרנית שקופה. פיגמנט רב על האנדותל, תפרים לימבלים עליונים. ACIOL במקום עם עכירויות על גביה, לשכה ע"צ, אישון עגול, ר"פ, קשתית שלמה זגוגית נקייה, עצב חיוור, מקולה - בקוטב האחורי תהליך מפושט מתאים לצלקת עם נוזל רב מעליה, בחלקה עליון דימומים סב רטינלים רבים, דימומים גם נזאלית לעצב, PEDS באזור ארקדה סופרוטמפורלית. OCT מימין - קונטור פובאלי מושטח, מקטעי ERM, עיבוי RPE דיפוזי ומעליו הדקקות רשתית. ללא כל נוזל משמאל - עיבוי RPE מעליו עיבוי דיפוזי של הרשתית + ERM. סופרוטמפורלית יש PEDS - פוליפים ? הרופאה המליצה על המשך הזרקת לוסנטיס לעין שמאל. רציתי לשאול- מעבר להמשך הזרקות לוסנטיס שתקבל לעין שמאל- - מה משמעות פיגמנט רב על האנודתל בעין שמאל ? האם מדובר בסיבוך של הניתוח? - כיצד ייתכן שהעדשה ACIOL שרק הושתלה לפני כ-5 חודשים כבר עם עכירויות על גביה? האם הזרקה בודדת שקיבלה של לוסנטיס יכולה לגרום לעכירויות? סיבוך של הניתוח ? האם יש צורך לנקוט בפעולה כלשהי? - האם התפרים הלימבלים המוזכרים נשארים באופן קבוע? כיצד הם גורמים לאסטיגמטיזם גבוה? האם מוציאים אותם כעבור זמן מסויים? - מה משמעות הפוליפים המתוארים (לראשונה) ? - האם ניתן לעשות משהו נוסף חוץ מהמשך הזרקות נוגדי VEGF לשיפור הראייה? תודה רבה מראש.

לגבי ההזרקות ומה ניתן לעשות עוד לגבי הרשתית איני יכולה לתת חוות דעת. התפרים מותחים את הקרנית ומעוותים אותה ויוצרים אסטיגמטיזם ולכן יש מקום לקוות שהוצאת תפרים נוספרים תביא להקלה מסויימת בראיה. הפיגמנטים והמשקעים והעכירויות על העדשה הם חלק מתגובה דלקתית ופיזור של תאים פיגמנטריים מהקשתית אחרי הניתוח שהיה מורכב. הפוליפים הם חלק מהתופעות של ניוון הרשתית.

21/02/2017 | 14:26 | מאת: רועי

תודה רבה על התשובה, - אם התפרים יוצרים עיוות של הקרנית ואסטיגמטיזם - כפי שאת מסבירה, מתי בד"כ מוציאים את התפרים הנותרים? (הניתוח היה בספטמבר, אחרי כחודשיים פתחו שני תפרים), האם משקפיים יכולים לעזור? - לגבי הפיגמנטים והמשקעים והעכירויות על העדשה שהסברת שנוצרים מתגובה דלקתית - האם זה משהו שיכול להוסיף ולהחמיר את הראייה בדומה לקטרקט המקורי? האם העכירויות והפיגמנטציה הללו הם משהו בר טיפול?

אם הניתוח היה בספטמבר כנראה שאין תפרים נוספים או שאין צורך להסירם, אחרת הרופא כבר היה עושה את זה. לגבי העכירות אין לי מושג מה לומרתה. סביר שאינה ממש מורידה את הראיה.

שלום, בגיל 24 עברתי ניתוח לייזר בשתי העיניים , כשאחת מהן עצלה!!!!!!!! כיום בגיל 42 אני כמובן מרכיבה משקפיים ונאלצת להחליף עדשות כל 3 חודשים בשל ירידה בראייה. אפשר לדעת אם ניתן לטפל בדבר כזה? אני אובדת עצות.

צריך לבדוק. אם יש קטרקט אפשר לנתח. אפשרות נוספת היא שיש שינוי בקרנית ואז לפעמים צריך להתערב ולטפל. שלב ראשון- בדיקה אצל רופא עיניים.

17/02/2017 | 09:27 | מאת: דנה אפוטקר

שלום.נאמר לי שבגלל העין העצלה שאנתח תהיה לי בעיה ועל כן ישלעבור במרווח של איך שתודהבועיים גם בעין שניה שעדין לא דחוף לעשות לה נתוח קטרקט איך להתגבר על הבעיה?

כנראה שהמספרים אצלך גבוהים ואחרי ניתוח של עין אחת נוצר פער גדול שלא ניתן לסבול אותו במשקפיים. הפתרון הוא הרכבת עדשת מגע על העין שלא נותחה. זה לא יוצר אי נוחות ומאפשר לדחות את הניתוח השני.

16/02/2017 | 22:33 | מאת: zhzh

שלום לפני מספר חודשים עשיתי ניתוח קטאראט באיחור של שנה וחצי מגילוי הקטאראט אני רואה בעין שחור לבן ולא ציבעוני ויש לחי נכאבים בראש בצד שנותחתי בו הרופאה מאוד כעסה עליי מה צריך לעשות ?

לא בדיוק הבנתי- הניתוח היה לפני מספר חודשים. אחרי הניתוח הכל היה בסדר? התופעות המתוארות התחילו לאחרונה או מיד אחרי הניתוח?

12/02/2017 | 17:22 | מאת: ניתוח קטרקט

בעלי עבר ניתוח קטרקט מולטיפוקלי בשתי העיניים הוא דומע מאוד וזה מקשה עליו את התפקוד הרופאים אומרים שהעדשות יושבות היטב במקומן מה הסיבה לדמע ואדמודמיות וכיצד ניתן לעזור לו להפסיק את הדמע המרובה

צריך לבדוק מה הסיבה. יתכן שיש בעיה בעפעפיים או חסימת ניקוז הדמעות. אפשר להתייעץ עם מומחה לאוקולופלסטיקה לצורך כך.

29/01/2017 | 11:45 | מאת: בתיה כפיר

כשיש מספר גבוה במשקפיים איך מסתדרים בזמן בין 2 ניתוחי קטרקט?

לפעמים אם הפערים לא גדולים מדי אפשר לסדר עדשה זמנית במשקפיים. אם הפער גדול מ-3-4 מספרים, עדשת מגע פותרת את הבעיה.

25/01/2017 | 23:33 | מאת: שולה

אני בת 65 ואמורה לעבור ניתוח קטרקט. האם מומלץ להשתיל עדשה בעין אחת מקרוב ואחת למרחוק על מנת שאהיה מסוגלת לראות טוב מקרוב ומרחוק ללא הזדקקות למשקפיים? שמעתי שבגיל זה מומלץ להשתיל עדשה למרחוק

אין תשובה אחת נכונה. הדרך הבטוחה היא לכוון שתי עיניים למרחק זהה, למשל לרחוק ולהרכיב משקפי קריאה. אם עושים עין לרחוק ועין לקרוב אז הראיה התלת מיימדית נפגמת במידה מסויימת ויש חשש של תסתדרי עם ההפרש בין העיניים וזה יצור אי נוחות. אפשר לנסות לדמות את המצב אצל אופטומטריסט עם עדשת מגע אבל יש לזכור שהקטרקט מפריע ליצירת מצב המדמה מה בדיוק יהיה אחרי הניתוח.

שלום פרופ אסיה 1.האם עדשות מסוג "סימפוני" של חברת "אבוט" הינן עדשות מולטיפולקיות ? 2.מה ההבדל בין עדשות סימפוני לבין עדשות מולטיפוקליות .קראתי שעדשות מולטיפוקליות שמושתלות בעת ניתוח קטרקט מאפשרות הסרת משקפיים אך גורמות לאיבוד קטן של חדות הראיה וגם קשה להתרגל אליהן וכמו גן נוצרת "הילה "סביב מקור אור בשעות החושך . 3. הנני מרכיבהמשקפיים מגיל 4 כך שהם חלק ממני ואין לי צורך בהסרתם . תודה על תשובתך אילנה

עדשות סימפוני הן עדשות מיוחדות ושנות מכל העדשות האחרות. עקרונית הן מונופוקליות אך מגדילות את עומק הפוקוס ולכן מאפשרות גם ראיה לטווח ביניים ברוב המקרים ולעיתים אפילו לקריאה. הן גורמות לפחות הילות ותופעות לוואי לעומת עדשות מולטיפוקליות רגילות. כל העדשות הללו נועדו להוריד תלות במשקפיים.

לפני 10 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. בעין הושטלה עדשה לראיה למרחק. הסתדרתי טוב עד לאחרונה בה גיליתי כי העדשה בעין השמאלית מתחילה להיות עכורה. האם עדשה מסוג סימפוני. תאפשר לי לראות בטווחים שבין 10, 15 ס״מ ועד כ- 1 מטר?

עדשת סימפוני הינה עדשה לרחוק. לעדשה יש פטנט שבדרך כלל מאריך את עומק הפוקוס ומאפשר לאנשים לראות גם בטווח הביניים כלומר בסביבות 60-80 ס״מ. לפעמים מצליחים לראות גם לקרוב אבל טווח זה אינו בהגדרת הביצועים של העדשה.

תודה על תשובתך. אם כן על איזה עדשה את ממליצה, כדי שאוכל לראות בטווחים שביו 10 ס״מ למטר?

כל עדשה טריפוקלית שתיתן טווח לקרוב- 30 ס"מ, ביניים 60-80 ס"מ ולמרחק. אין עדשה שנותנת טווח ל- 10 ס"מ.

16/01/2017 | 12:08 | מאת: אורי

אני בת 52 ויש לי התחלה של קטרקט הומלץ לי לבצע את הניתוח ולהשתיל עדשה כדי להפטר מהתלות במשקפים המספר שלי למרחק הנו 10 ולקרוב כ1.5 . האם עדשה מולטיפוקלית ממולצת ,או עדיף עדשה לרחוק ומשקפיים לקרוב . החשש במולטיפוקלית שהראיה לא תיהיה מטבית למרחק ואם יש מספיק נסיון עם מולטיפוקלי, והאם עשות מחברת tecnic ממולצות

ראשית, אם מדובר בקטרקט התחלתי שלא מפריע לך- אל תמהרי לנתח. עדשות מחברת טקניס הן מעולות. ההחלטה לגבי מולטיפוקלית או מונופוקלית צריכה לקחת בחשבון את צרכי היום יום שלך ובמה את עוסקת. כעיקרון העדשה נועדה לפטור אותך מהתלות במשקפיים ויכולה להיות נוחה מאד למי שעוסק בקבלת קהל. פחות מומלצת למי שעוסק בנהיגת לילה, למי שמתעסק עם הנהלת חשבונות.

בהמשך לתשובתך שלא כדאי למהר האם אני מעוניינת להסיר את המשקפים האם כדאי לבצע במיידי את הניתוח

לא ממש הצלחתי להבין את השאלה. אני חושבת שלא מוצדק לעשות ניתוח כגון קטרקט, שהוא ניתוח תוך עיני, רק במורה להסיר משקפיים. אם יש גם הפרעה לראיה מהקטרקט עצמו אז כן כמובן.

14/01/2017 | 08:56 | מאת: יעל

אני בת 44. עד גיל 42 ראיתי מצויין ללא משקפיים. לפני שנה וחצי התחיל לגדול לי המספר למרחק כל כמה חודשים בעין ימין. והגעתי למרשם של 3+ למרחק. בינואר 2015 נבדקתי אצל רופא עיניים וביצעתי oct שהיה תקין. כשהגעתי שוב לרופא אחרי חצי שנה מהבדיקה הקודמת ביוני 2015 הוא טען שיש לי קטרקט בעין הזו. אבל חדות הראיה היתה 6/6 עם המשקפים ולכן המליץ להמתין. העין השניה נשארה יציבה ולא היו בה שינויים בראיה. מיוני ועד דצמבר חלה הדרדרות נוראית בתחושת הערפול והסינוור ביום ובלילה והחדות ראיה כבר היתה 6/60. חזרתי לרופא והוא טען שיש לי כבר קטרקט בשל וניתח אותי מיד. היום רואה טוב בעין הזו. מה עליי לבדוק כדי לדעת ממה נגרם? בתוך חצי שנה הקטרקט הפך לבשל לגמרי! אין לי סכרת, לא קיבלתי סטרואידים או קורטיזון. מה שכן יש לי קוליטיס שאינו מצריך טיפול ואני לא נוטלת כדורים. מה דעתך? אני מאד מבוהלת מהעניין הזה ויודעת שמה שקרה לי הוא חריג.

מה שקרה לך אינו נפוץ אולם גם אינו מאד חריג. ייתכן קשר לקוליטיס אם היא פעילה (למרות שאין צורך בטיפול כפי שציינת). קוליטיס הינה מחלה עם קשר אוטוטימוני ויכולה להיות קשורה עם דלקות עיניים וקטרקט. הכי סביר שהסיבה פשוט אינה ידועה. אין בדיקות שיכולות לעזור להאיר אור על הבעיה.

09/01/2017 | 16:58 | מאת: יעקב

בן 70,זקוק בקרוב לניתוח קטרקט , סובל מ HYPEROPA, הבנתי שמדובר בעיינים קטנות ויש קושי בביצע הניתוח וסיכוי הצלחה נמוכים יותר. האם יש מרפאות,או רופאים,שמתמחים בניתוחים אלה ויתכן שמצויידים בציוד חדיש ומדויק יותר? האם יש מרפאות בעולם שמתמחות בנושא עם נסיון ושעורי הצלחה גבוהים? בתודה יעקב

השאלה היא כמה העין קצרה. היפראופיה קיצונית מהווה בעיה אבל היפראופיה כשלעצמה לא צריכה להוות בעיה כל כך משמעותית. האם ידוע לך מה המספר במשקפיים? ועוד יותר יועיל אם תדע לציין את אורך גלגל העין שלך במ״מ לפי מדידות הביומטריה.

09/01/2017 | 21:38 | מאת: יעקב

יש לי בליל של מספרים שאני מנסה להעתיקם,חבל שלא ניתן לשלחם אחרי סריקה כקובץ a 160 s+6 c-1.75 R s.e +5.25 L S+7.25 C-1.25 A 10 S.E +6.75 PD 63mm אודה לך מאד אם תתרגמי לי את המספרים הרלבנטים שלי המשפיעים על ניתוח הקטרקט ,וכמה אחוזים מכלל הציבור נמצאים במצבי?יתן לי מושג על הנסיון שנרכש בניתוחים של אנשים במצבי. המון תודות מראש יעקב

אכן אתה סובל מהיפראופיה בינונית. זה עדיין לא נותן מידע מדוייק לגבי אורך העין, עומק לשכה ומצב הקרנית אבל בסה"כ לא מדובר במספרים קיצוניים. היפראופיה נפוצה בכ-1% מהאוכלוסיה. אין ביכולתי לתת לך מספר מדוייק ךגבי היפראופיה בינונית.

תודה לעזרתך עד כה. ושאלה אחרונה: האם יש מומחים ומרכזים המתמחים בניתוח קטארקט לסובלים מהיפראופיה בינונית כמוני? אין לי בעיה כספית, כדי שאהיה משוכנע שאקבל את הטיפול הטוב ביותר! האם כל מנתח לקטארקט ,מנתח חולים במצבי? אם יש בעיה של איסור פירסום באתר,אנא הודיעי לי בדוא"ל שמצורף! איני רוצה להתעוור בגלל שלא התעקשתי על הטוב ביותר. המון תודות מראש יעקב

אין מנתחים מומחים ספיציפית להיפראופיה. כדאי להינתח אצל מומחה לניתוחי קטרקט. בהצלחה

08/01/2017 | 18:57 | מאת: מלי

אני בת 54 עם משקפי מולטיפוקל. לפני שנתיים עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת, בעין השנייה יש רק התחלה של קטרקט. לאחר הניתוח היו לי מספרים 2 ו-6 לראיה מרחוק. עכשיו לאחר החמרה בעין הלא מנותחת, יש לי 2 ו-9. רכשתי משקפיים חדשים שמותאמים למצבי העכשווי, אך הם גורמים לי לבחילות וסחרחורות ואני לא מצליחה להסתגל אליהם. ברקע יש לי בעיה של ורטיגו, וזה שאני עם משקפיים לא מתאימים מגביר את הסכנה של סחרחורות ונפילות. האם מקובל אצל אנשים במצבי להקדים את ניתוח הקטרקט, כדי לאפשר לי ראיה תקינה?

נשמע שהקטרקט אינו התחלתי משום שהמספר גדל בצורה משמעותית. עם פער כזה בין העיניים ונטיה לוורטיגו נראה לי שיש הצדקה מלאה לניתוח בשלב זה.

אנא ראי את תשובתי למעלה

שלום לכם, אני אמור לעבור ניתוח קטרקט ושמעתי קצת על המכשיר החדש של אלקון (סניטוריון). מישהו יכול בבקשה לתתלי הסבר על המכשיר והתהליך?

המכשיר כבר לא כל כך חדש והוא שייך לסדרה יחסית חדשה של מכשירים שכל אחת מהחברות הגדולות מתהדרת באחד מהם. המכשיר מצויין ומסוגל לרסק גם קטרקט נוקשה במיוחד. המכשיר כמו כל מכשירי הפאקואמולסיפיקציה- מזרים נוזלים לעין, מרסק את העדשה ושואב אותה.

09/12/2016 | 18:17 | מאת: זיוה

עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. ביקשתי לראות טוב למרחק. שבוע וחצי אחרי הניתוח אני רואה חד רק למרחק שבין 2-3 מטר. לפני ואחרי 3 מטר אני רואה אבל לא חד. נתוני העדשה: מספר עדשה 20.00 קבוע עדשה 118.3 שם/סוג עדשה ASPHINA לאיזה מרחק אני אמורה לראות עם עדשה כזאת? תודה

המספרים שציינת הם מה שבפועל הושתל אצלך אבל אין לי את המדידות והחישוב כדי לדעת אם נבחרה העדשה המתאימה. העדשה נקבעת לפי מדידת הביומטריה הטרום ניתוחית. ישנן סיבות רבות לחוסר דיוק במספר- חישוב לא מדויק, מדידות לא מדוייקות ועוד. באופן עקרוני נשמע שיצא מספר די קטן וקרוב למה שרצית ויש עדיין סיכוי שעם הזמן המספר עוד ישתנה מעט.

10/12/2016 | 12:42 | מאת: זיוה

יש פער כזה גדול בין ראיה חדה לטווח 2-3 מטר לבין מה שקיויתי וביקשתי של ראייה לטווח רחוק שאני מאד מאוכזבת. תוך כמה זמן נראה לך שאני יכולה לקוות לשיפור? ואם אין שיפור, יש אפשרות לתקן את התוצאה? יש אפשרות לניתוח נוסף להחלפת עדשה? או שזה מסוכן מדי? תודה

אחרי 1-2 חודשים אפשר להחליט על תיקון. האפשרויות- החלפת עדשהת תוספת של עדשה מושתלת או לייזר להסרת משקפיים.

06/12/2016 | 18:46 | מאת: יערה

שלום בת 77 חולה בסרטן ריאות. לפני כ-18 שנה עברתי ניתוח בלייזר להסרת משקפיים בלייזיק שהיה כרוך בסבוכים ובתיקוניים בעין אחת ולאחר כ-3 שנים בעיין השנייה. נותרו צלקות וכן אני סובלת מיובש קיצוני. לפני מספר חדשים אובחנתי כסובלת מגלאוקומה (מטופלת בטיפות) וגם נטייה לAMD. מאז זנתיים המליצו לי רופאי העיניים לעבור ניתוח קטרקט אך בגלל נסיוני דחיתי את הניתוח. בחדש האחרון התחלתי לסבול מירידה חדש בראייה וכן מיובש קיצוני. רופא העיניים שלי המליץ על ניתוח קטרקט. עלי לציין כי הירידה בראייה היא הן למרחק והן לקריאה . הקריאה מאד חשובה לי ולכן אני מוכנה עתה להתמודד עם הניתוח. שאלתי, אם לאור הנתונים הנ"ל היתוח כזה אפשרי ורצוי? בתודה

אין ספק שמדובר במקרה מורכב. סיכוי טוב שכן אפשר לנתח אבל צריך לבדוק ולראות מה אפשר לעשות.

06/12/2016 | 06:29 | מאת: לי

שלום,בהמשך להודעה למטה- אחרי כמה זמן בערך מסירים את התפרים אחרי הניתוח של עדשה קדמית? ומה למעשה תופס את העדשה שלא תזוז אם מסירים?היא לא תזוז בעתיד כמו שקורה בהרבה מקרים שזזה העדשה? תודה רבה.

התפרים מוסרים לפי הצורך 1-2 חודשים אחרי הניתוח. העדשה יושבת תפורה בזוית העין ללא צורך בתפרים.

07/12/2016 | 20:42 | מאת: לי

בצד העין קצת דוקר מהתפר האם יכול להיות שנפרם או שכך זה?

03/12/2016 | 09:29 | מאת: אלי מנדה

נכדתי נולדה עם קטרקט בשתי העיניים,בהיותה בת חודשיים עברה ניתוחים להסרת העדשות וניקוי הקטרקט. מאז היא מרכיבה עדשות מלאכותיות ובנוסף מרכיבה משקפיים. כיום היא בת שמונה שנים, האם ניתן יהיה בשלב מסויים להשתיל לה עדשות קבועות כמו בניתוח קטרקט רגיל לאנשים מבוגרים? האם ישנה התקדמות טכנולוגית מאז הניתוח עד היום? אודה להתיחסותכם

בהחלט ניתן לעשות השתלה מישנית של עדשות בעין שנותרה אפקית כלומר ללא עדשה. אם אין קושי פסיכולוגי עדיף לחכות לסוף גיל ההתבגרות שאז העין תסיים את הגדילה והמספר יהיה יותר סופי אבל אפשר אפילו גם בגיל 8. ישנן טכניקות שונות בהתאם למצב בעין. אם בניתוח הראשוני השאירו מספיק קופסית לתמיכה זה כמובן הכי פשוט ואם אין קופסית אזי יש צורך בתפירה של העדשה או בעדשה שתפוסה בקשתית.

04/12/2016 | 16:57 | מאת: אלי מנדה

האם קימת התפתחות טכנולוגית בנושא זה בשנים האחרונות? מה רמת הסיכון בניתוח כזה נאמר בגיל 13 -14 שנים ?

03/12/2016 | 04:54 | מאת: שרונה

שלום רב, איזו תנוחה בשינה מומלץ לישון אחרי ניתוח קטרקט מורכב ומאיזו להימנע? מתי מותר לצבוע שיער במספרה? מתי אפשר להתקלח אם אין ברשותי מגן פלסטיק? בתודה רבה מראש.

אחרי ניתוח עם חתך קטן בלי תפרים אפשר לישון בכל תנוחה אך בשבוע הראשון יש לישון עם מגן עין. בניתוח עם חתך גדול ותפרים כדאי להמשיך ולישון עם המגן במשך 2-3 שבועות ושוב אין מניעה כך לישון גם על הצד המנותח. כדי להימנע מהרטבת העין יש להקפיד לעצום את העין או לחפוף כמו במספרה וגםמאין מניעה מצביעת השיער. האדים של החומר אינם מהווים בעיה.

30/11/2016 | 14:36 | מאת: דני

שלום רב עברתי ניתוח קקטרקט לפני שלושה חודשים ומיום הניתוח ועד היום אני סובל מנימול רדימות ועיקצוץ בארובת העין ובאיזורי הפנים הגובלים לה (רקה, גבה, לחי). האם התופעה מוכרת לך והאם היא הפיכה? אציין כי הראייה וכל הפרמטרים האחרים הקשורים לתיפקוד העין תקינים לחלוטין בתודה דני

התופעות שתארת לא בהכרח קשורות לניתוח. ייתכן שהן קשורות לצורת ההרדמה שעברת- אם היתה זריקה סביב העין מעורבת בתהליך זה יכול להסביר תופעות כנ"ל. אחרי 3 חודשים הסיכוי לשיפור ספונטני קטן אך עדיין קיים.

01/12/2016 | 10:31 | מאת: דני

תודה על התיחסותך ההרדדמה בוצעה בטיפות localin ובג' ל escrain.האם יתכן כי רגישות לחומרים אלה היא שגרמה לתופעות?

30/11/2016 | 00:08 | מאת: טלי

עברתי ניתוח קטרקט פעם שנייה באותה העין,הוחלפה העדשה שהייתה שתולה בעדשה אחרת. המספר שהרופא שם לי הוא נמוך בכ3 מספרים מהקודמת. ראיתי טוב עם העדשה הקודמת ורק עכשיו הבחנתי שכתוב על המכתב את מספר העדשה שהיא נמוכה בהרבה ממה שהיה לי. ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות. בדקו אותי אצל אופטימטריסט באמצעות מכשיר ועל פי זה הבנתי שהוחלט. מה אעשה עכשיו??

30/11/2016 | 02:45 | מאת: טלי

חבשו לי את העין ויורד לי ממנה מים,למה? זה מסוכן?

לגבי עניין המים שיורדים מהעין, רוב הסיכויים שאלו רק דמעות שיורדות עקב הגירוי מהניתוח אבל ייתכן שמדובר בדליפה ממש מהעין. תצטרכי להתייעץ עם הרופא לגבי העניין. לגבי המספר- ייתכן שמדובר עדיין באותה מטרה רפרקטיבית כלומר אותו מספר סופי במשקפיים למצב שאחרי הניתוח ובכל זאת מספר העדשה שונה. המספר תלוי גם בסוג העדשה ובמיקום בו היא מושתלת. בניתוח מורכב של החלפת העדשה לפעמים מחליפים לעדשה קדמית שיושבת מעל לקשתית ואז המספר קטן בשלושה מספרים.

27/11/2016 | 18:32 | מאת: ניקול

עברתי לפני 4 ימים ניתוח קטרקט משני קיבלתי טיפות ולטרן למשך שבוע כבר 4 ימים אחרי ועדיין יש לי בעין מין צל כזה שזז כשאני מזיזה את העין מצד לצד כמו ליכלוך בתוך העדשה שאני מזיזה את העין רואים אותו זה קצת מפריע האם זה נורמלי או שצריך ליראות רופא דחוף...תודה ניקול

התופעה מוכרת ונפוצה וצפויה לחלוף. בבקורת אצל הרופא ספרי לו על הבעיה. לפעמים ניתן לשפר את המצב עם תוספת לייזר. אין צורך להקדים את הביקורת. אם אין לך בקורת מוזמנת כמובן תלכי להיבדק.

25/11/2016 | 01:29 | מאת: טלי

שלום רב, האם הרופאה צריכה להתייעץ איתי לגבי העדשה ומספרה שתושתל בעין? עשו לי בדיקה אצל אופטימטריסט שבאמצעות מכשיר בדק את העין ואין לי את התוצאות והייתי רוצה לדעת מה שמים שאלה שנייה,האם ניתוח קטרקט משנה את מבנה העין? ויכול להיות צניחת עפעפיים?

25/11/2016 | 01:49 | מאת: טלי

רוצה לציין שקיימת לי בעין שצריכה לעבור ניתוח לקיבוע לעין כי היא זזה עדשה,וכתוב לי בתיק את מספר העדשה שהושתלה לפני שנים.ואולי יחליפו אותה לאחרת בשיטה חדישה. אך המספר שקיים לי כרגע הוא בסדר והייתי רוצה את אותו דבר.

אם המספר הקיים טוב אז למה בכלל להתלבט? קיבוע עדשה יכול להביא לפעמים לשינוי בצורת האישון. כל ניתוח יכול לגרום לצניחה מסויימת של העפעף.

22/11/2016 | 02:25 | מאת: נורית

שלום,האם אפשרי לא לגזור את הריסים שבעין לפני הניתוח אם הם לא כ"כ ארוכים? תודה.

היום כבר לא גוזרים ריסים לפני ניתוח.

22/11/2016 | 18:06 | מאת: נורית

גם אם בניתוח מעורב תפרים ולא בשיטה החדשה כיום?

21/11/2016 | 19:07 | מאת: תשבי צבי

האם כדאי להשתמש במשקפי שמש מוגנים מכל הצדדים לאחר ניתוח קטרקט, או שאפשר לאחר תקופה לחזור למשקפיים רגילות

אפשר להשתמש גם במשקפי שמש רגילים מיד לאחר הניתוח.

19/11/2016 | 12:07 | מאת: דני

האם יש טכניקה ניתוחית מיוחדת במקרה של AMD ברקע, והאם ניתנות תרופות מיוחדות לאחר הניתוח, או שכל הטיפול הוא כמו בכל ניתוח קטרקט רגיל?

כעיקרון הניתוח לחלוטין זהה לניתוח רגיל מבחינת כל ההתנהלות. ישנם מקרים נדירים של AMD שבהם מוצעת עדשה מיוחדת טלסקופית שאותה משתילים בניתוח. למיטב ידיעתי העדשה מיועדת למקרים מסויימים ומתקדמים מאד.

18/11/2016 | 23:59 | מאת: נורית

שלום, לאחר כמה זמן אחרי ניתוח קטרקט בעין אפשר לעשות טיפולי שיניים מסובכים? האם יש סיכונים בטיפולים שיכול לעשות איזשהו נזק לאחר הניתוח בעין? ושאלה נוספת, האם אפשר לטוס אחרי הניתוח קטרקט? לאחר כמה זמן? תודה.

עדיף לחכות כחודש עם טיפול שיניים אם זה לא דחוף. הסיבה היא חשש מחיידקים שמתפזרים למערכת הדם בעת טיפול השיניים. הטיפול עצמו לא מזיק לעין. לטוס ניתן בכל שלב. עדיף להשאר קרוב לטיפול רפואי בשבועיים הראשונים.

17/11/2016 | 05:23 | מאת: לעלי

שלוםלך. לפני חודש עשיתי ניתוח קטאראט מאוד מאוחר העיי עכשיו רואה טוב אך העין השנייה התדרדרה מהחודש האחרון ואני כמעט לא רואה בה זוהי עין שלא היתה פעילה הרבה זמן עברה היפרדותרישתית לפני 12 שנה ועצב הראייה שם פגום מה ניתן לעשות לעין והאם ניתן לשפר שם את הראייה

זה מאד נפוץ שאחרי שמנתחים עין אחת, חשים התדרדרות בעין השניה. אם אכן ראית בה טוב יותר קודם וכעת יש ירידה, יתכן שיש התקדמות של קטרקט גם בה ואפשר לנתחה ולהביאה לראיה שהיתה בה לפני התפתחות הקטרקט. כנראה שהראיה תשאר פגומה עקב בעיית הרשתית, אך תשתפר עד לפוטנציאל שקיים בה.

13/11/2016 | 11:39 | מאת: אורי

האם נטילת תרופת קדקס (לטיפול בהגדלת הערמונית ולחץ דם מקבוצת חוסמי אלפא) מגדילה את הסיכון לסיבוכים בניתוח קטרקט וכיצד ניתן למנוע זאת?

הקדקס גם הוא בתרופות הבעייתיות אם כי פחות לעומת האומניק. אין מה לעשות מבחינתך. חשוב שהרופא יהיה מודע לעניין.

13/11/2016 | 17:09 | מאת: אורי

להפסיק את הכדור כמה ימים לפני הניתוח?

09/11/2016 | 14:02 | מאת: שמעון

שלום, עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת לרחוק וברגע שאני מנסה להתפקס על עצמים קרובים(עם העין השנייה), מרגיש שהעדשה בעין המנותחת קופצת כיאלו מנסה להתפקס, יש לציין שאני כבר שנה אחרי הניתוח וזה לא חולף, מה הסיבה?

צריך לבדוק את העניין. ייתכן שיש בעיית מיקוד או שהעדשה לא יציבה.

08/11/2016 | 23:23 | מאת: שולה

האם אימוץ העיניים,לדוגמא בישיבה ממושכת מול מחשב, יכול להשפיע על חדות הראיה לאחר ניתוחי קטרקט מוצלחים בשתי העיניים? האם יש מצב שהמספר עלול לעלות?

חד משמעית לא.

04/11/2016 | 01:40 | מאת: נורית

שלום, לפני כמה שנים עברתי ניתוח קטרקט והשתילו לי עדשה קשיחה. לא היו בעין זונולות והעדשה נתפרה ללבן בצדדים של העין. לאחרונה נפרמו תפרים מצד אחד של העין והעדשה כולה זזה, לאחר בדיקה התברר שאני צריכה לעבוד שוב פעם ניתוח קטרקט. האם מכיוון שהעין הייתה ללא זונולות מלכתחילה הרופא לא היה צריך להשתיל את העדשה ולתפור באופן הזה? ולמעשה בגלל זה זה נפרם? והאם זה נכון וכדאי לתפור את העדשה באותו צד, מקום, שהיו תפרים או שמא זה עלול שוב לאחר כמה שנים להיפרם כי אין זונולות? תודה.

ראשית- לא עוברים ניתוח קטרקט בפעם השניה באותה העין. אם התכוונת שכעת יש קטרקט בעין השניה- יש סיכוי שהארוע יחזור גם בעין השניה וחשוב שהרופא יהיה מודע למה שקרה בעין הראשונה וישקול תפירת העדשה גם בעין זו. לגבי העין הראשונה בה נפתחו התפרים- זה קורה שהתפרים מתפוררים אחרי שנים מהתפירה הראשונית ואז אין מנוס מחזרה על התפירה. אם הם נפרמו רק בצד אחד כדאי אולי לשקול חיזוק גם של הצד השני ואפשר להוסיף חיזוק על ידי תפרים גם בקשתית.. אם צריך והמקום לא דק מדי- אפשר לתפור שוב באותו המקום.

04/11/2016 | 13:37 | מאת: נורית

שלום, ראשית תודה רבה על תשובתך. הכוונה לניתוח בשנית באותה העין מכיוון שהתפרים נפרמו כל תקופה עד שפשוט העדשה זזה ועכשיו זה מצריך ניתוח שוב באותה העין. שתי שאלות- האם מלכתחילה הרופא שניתח לא היה צריך לתפור לצדדים של העין אלא לקשתית כשראה שאין זונולות בעין? ובגלל זה למעשה התפרים התחילו להיפרם כל תקופה עד שפשוט זזה כל העדשה? כי לא היה "במה לתפוס"? -ומה הכוונה שכתבת שאם המקום לא דק מידי אפשר לתפור שוב באותו המקום?זה יכול לההפך לדק פתאום,למה?תוכל להיות מניעה מלחזור על התפירה באותו המקום?אשמח שתרחיבי על זה תודה.