לא רואה חד למרחק אחרי ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

09/12/2016 | 18:17 | מאת: זיוה

עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. ביקשתי לראות טוב למרחק. שבוע וחצי אחרי הניתוח אני רואה חד רק למרחק שבין 2-3 מטר. לפני ואחרי 3 מטר אני רואה אבל לא חד. נתוני העדשה: מספר עדשה 20.00 קבוע עדשה 118.3 שם/סוג עדשה ASPHINA לאיזה מרחק אני אמורה לראות עם עדשה כזאת? תודה

המספרים שציינת הם מה שבפועל הושתל אצלך אבל אין לי את המדידות והחישוב כדי לדעת אם נבחרה העדשה המתאימה. העדשה נקבעת לפי מדידת הביומטריה הטרום ניתוחית. ישנן סיבות רבות לחוסר דיוק במספר- חישוב לא מדויק, מדידות לא מדוייקות ועוד. באופן עקרוני נשמע שיצא מספר די קטן וקרוב למה שרצית ויש עדיין סיכוי שעם הזמן המספר עוד ישתנה מעט.

10/12/2016 | 12:42 | מאת: זיוה

יש פער כזה גדול בין ראיה חדה לטווח 2-3 מטר לבין מה שקיויתי וביקשתי של ראייה לטווח רחוק שאני מאד מאוכזבת. תוך כמה זמן נראה לך שאני יכולה לקוות לשיפור? ואם אין שיפור, יש אפשרות לתקן את התוצאה? יש אפשרות לניתוח נוסף להחלפת עדשה? או שזה מסוכן מדי? תודה

אחרי 1-2 חודשים אפשר להחליט על תיקון. האפשרויות- החלפת עדשהת תוספת של עדשה מושתלת או לייזר להסרת משקפיים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות