קברנומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

12/07/2008 | 13:37 | מאת: רווית

שלום, לפני כארבעה חודשים עשיתי MRI בעקבות לחצים בראש ונימול בגוף, הממצא קברנומה מעוגלת עם מרכיב המוסדריני דומיננטי שצורתה מעוגלת וקוטרה כ7.7 מ"מ לאחר הזרקת גדוליניום לוריד עושה רושם של האדרה קלושה בשוליה של קברנומה זו.) לפני כשבוע חשבו שיש דיימום חוזר מהקברנומה, בוצע MRI והממצא : קברנומה תת-קורטיקלית פארא סאגיטלית פריאטלית גבוהה מימין, האדרה פרנכימתית תקינה בגדוליניום יציב השוואה לMRI מרץ מז זה אומר? מה הכוונה האדרה פרנכימתית? תודה מראש

13/07/2008 | 17:54 | מאת: ד"ר אנדי קנר

שלום רווית, בבדיקות CT או MRI מוח מקובל הזרקה של חומר ניגוד בשאלה ספציפי. החומר מתרכז ברקמות שונות. ולפי צורת ומיקום האדרה ניתן להגיד האם מדובר ברקמה תקינה או לא. האדרה פרנכימתית תקינה לאחר הזרקת גדוליניום אומר שרקמה המוחית תקינה. "יציב בהשוואה לMRI מרץ": הכוונה שכניראה אין שינוי או הבדל בין הבדיקות. בברכה דר א. קנר מומחה נוירוכירוגיה ורדיוכירורגיה לקביעת תור: תל אביב: 077-7779222 מ"ר ת"א איכילוב: 03-6974075

מנהל פורום גידולי מוח