פענוח תשובה מבדיקת סריקה בתהודה מגנטית של הראש

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

13/08/2008 | 14:06 | מאת: נעם

אבי בן כמעט 80 סובל בשנה האחרונה מהתדרדרות במצבו הפיזי והמנטלי, כושר השיפוט, זיכרון והתמצאות. מתלונן על כאבי ראש, בצילומי סיטי יש עדות לאוטם ישן. בסריקת תהודה נמצא התעבות רירית הקונכות משני הצדדים, התעבות סינוביאלית ציסטית באספקט הקידמי של המפרק הטמפורו מנדיבולרי הימני בקטע שאורכו כולל כ-12 ממ'. מתחת לטנטריום מודגמת הרחבה של החדר השלישי ושל החדרים הצדדים, כמו כן מודגמת הרחבה של חריצי המוח, מדובר בשינוי אטרופי מרכזי והקפי בנוסף מודגמים סימני לויקומלציה פרי ונטריקולרית דו צדדית הקפית סימטרית. אוטמים לקונרים ציסטים קטנים בגרעיני הבסיס משני הצדדים. אין עדות להאדרה חריגה עם גדוליניום. מבנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההקפיות . שאלתי היא, קודם כל מה זה אומר מה יש לו והאם זו הסיבה לכך שאיבד את יכולותיו השכליות, מתוך בריאות שלמה, איש ספר, אדם פעיל עובד ומעורב הפך לשבר כלי אינו מתמצא בזמן, לא זוכר הרבה ובעצם הפך לאדם אחר. מטופל בממורית, סימבלטה אך ללא השפעה. אודה לתשובה, הסבר.

13/08/2008 | 20:52 | מאת: ד"ר אנדי קנר

נעם שלום, הפורום לשאלות על לגידולי מוח וטיפולם. הסיפור והפיענוח של הMR מתים לתהליך דמנציה. מומלץ להתייעץ עם רופא נוירולוג מומחה למחלות דמנציה. בברכה ד"ר א. קנר

מנהל פורום גידולי מוח