עוד משהו על קרניופרינגיומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

25/07/2008 | 07:13 | מאת: מתי

מצטער שאני מנדנד אבל התור לרופא רק שבוע הבא וכל המינוחים המקצועיים לא מובנים לי בכלל... מה ההסבר אם יש בכלל שרוב החולים הם ילדים ולא בוגרים?, האם הוצאת חלק מהגידול מחייב כימו או הקרנה? (הגידול במוח הקטן) אם הוא לא ממאיר והגידול הוצא במלואו יש אפשרות שבעיות כמו ראיה ושיווי משקל יתרפאו או התפקוד ישתפר? האם יש סבירות שגידול זה יהיה ממאיר? תודה על מתןהתשובות וההארות

25/07/2008 | 07:15 | מאת: מתי שוב

מהם סוגי הכדורים נגד בחילות הטובים כיום בשוק?

26/07/2008 | 21:00 | מאת: ד"ר אנדי קנר

טיפול נגד בחילות והקאות: Pramin (metoclopramide hydrochloride), Zofran (ondansetron), Kytril (Granisetron) בברכה דר א. קנר מומחה נוירוכירוגיה ורדיוכירורגיה לקביעת תור: תל אביב: 077-7779222 מ"ר ת"א איכילוב: 03-6974075

26/07/2008 | 21:20 | מאת: ד"ר אנדי קנר

הגידול נימצא בדרך כלל באיזור שניקרא סלה (sella) . קרניופרינגיומה (craniopharyngioma) יכול להופיע מהסלה עד חדר שלישי של המוח. כל זה בחלק העליון וקדמי של המוח, לא במוחון או מוח הקטן. הגידול אובחן בגילים של ילדים (5-10 שנים) ואצל מבוגרים (40-60 ש). טיפול משלים לאחר ניתוח לא רדיקלי יכול להיות מעקב בלבד או הקרנות. טיפול נגד בחילות והקאות: Pramin (metoclopramide hydrochloride), Zofran (ondansetron), Kytril (Granisetron) בברכה דר א. קנר מומחה נוירוכירוגיה ורדיוכירורגיה לקביעת תור: תל אביב: 077-7779222 מ"ר ת"א איכילוב: 03-6974075

מנהל פורום גידולי מוח