קרניופרינגיומה...שאלות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

23/07/2008 | 06:31 | מאת: מתי

האם הסרטן ממאיר? האםניתוח של כריתה של כל הסרטן יכול להבריא את החולה? ממה שקראתי הוא לרוב מופיע אצל ילדים ולא אצל מבוגרים מדוע?

23/07/2008 | 14:30 | מאת: מתי

האם אפשר להחלים מהסרטן הזה? מה הם אחוזי ההחלמה?

23/07/2008 | 18:36 | מאת: ד"ר אנדי קנר

מתי שלום, חשוב להבין שלסטטיסטיקה אין משמעות לחולה הספציפי. במצב האופטימאלי שניתן להוציא את כל הגידול או כריתה שמרנית ותוספת של קרינה שיעור ההישנות בין 4-25%. 90% מהחולים שורדים מעל 10 שנים, 60% מעל 20 שנה. בברכה דר א. קנר מומחה נוירוכירוגיה ורדיוכירורגיה לקביעת תור: תל אביב: 077-7779222 מ"ר ת"א איכילוב: 03-6974075

23/07/2008 | 18:28 | מאת: ד"ר אנדי קנר

מתי שלום, קרניאופרינגיומה: לא נחשב גידול ממאיר לפי הגדרות של גידולים בגוף. בדרך כלל הגדרה של גידולים ממאירם כוללת נטייה לשליחת גרורות, חדירה לרקמות מסביב ונטיה להישנות לאחר כריתה רדיקלית. במוח ההגדרות שונות. הביעה עיקרית האפשרות לכריתה רדיקלית. גם גידולים שפירים מכון שלא ניתן לכרות אותם גורמים להתנהגות ממארת. קרניאופרינגיומה גידול שביולוגית שפיר אבל בגלל מיקומו לפעמים לא ניתן לכרות אותו ואז השארית יוכל לגדול שוב. בברכה דר א. קנר מומחה נוירוכירוגיה ורדיוכירורגיה לקביעת תור: תל אביב: 077-7779222 מ"ר ת"א איכילוב: 03-6974075

מנהל פורום גידולי מוח