GBM הסרה מוחלטת של הגידול בניתוח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

07/09/2016 | 10:55 | מאת: מודאגת

שלום, אמי אובחנה עם גידול GBM ועברה ניתוח לפני מספר ימים. הניתוח עבר בהצלחה והגידול הוסר במלואו לפי דברי המנתח. צפוי לה המשך טיפול הקרנתי וכימו. האם עצם כך שהגידול הוסר בשלמותו מהווה מצב אופטימי ? האם הסטטיסטיקה חיובית יותר לגבי מנותחים כמוה שעברו הסרה מלאה ?

הסרה מלאה של הגידול משפרת במידה מסויימת את תוחלת החיים ולרוב גם את איכות החיים. בשל אופיו של הגידול ההנחה היא שגם אם נראה כי כל הגוש נכרת, נשארים תאים ממנו ויש לתת טיפול אונקולוגי.

מנהל פורום גידולי מוח