שווארנומה באוזן תיכונה ומנינגיומה במוח הימני

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

29/04/2016 | 12:14 | מאת: מלכה סמית

בבדיקת MRI, התגלה: *צמוד לפאלקס קדמי מימין, מודגם תהליך אקסטרא אקסיאלי. בחלקו מסוייד מוגדר היטב, הומוגני בגודל כ-13X15X21 מ"מ. עובר האדרה עשירה הומוגנית ע"י גדוליניום. נראה גם האדרה דורה סמוכה (זנב דורלי). חדרי המוח בהתאם לגיל (72) הנבדק. *קישרית בעומק תעלת שמע פנימית מימין, בגודל כ-3.0 מ"מ. יכול להתאים ל- Vetibular Schwannoma הממצאים ידועים ונצפו ללא שינוי מהותי מה-MRI מלפני שנה. השאלה שלי: 1) מנינגיומה: מה כדאי לעשות, איזה סוג טיפול או ניתוח כדאי לעשות כעת או בעתיד במידה והגידול ימשיך לגדול? 2) הגידול באוזן התיכונה חשוד כשוואנומה - מה מומלץ לעשות בשלב הזה? בתודה מראש על התשובה. מלכה

מלכה שלום בהחלטה לגבי מה לעשות יש להביא מספר גורמים כמו גיל, מצב בריאותי כללי, התלונות והסימנים שתהליכים אלו גורמים, האם יש גדילה לאורך זמן ועוד. האפשרויות הטיפוליות במצבים שתיארת הן ניתוח, קרינה או מעקב בלבד. כדאי להתייעץ עם נוירוכירורג או נוירו-אונקולוג. בברכת בריאות.

מנהל פורום גידולי מוח