MRI עמוד שידרה צווארי

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

20/04/2016 | 12:02 | מאת: דור גרפי

שלום דוקטור צהלה בני חלה לפני 2 וחצי בהיסטיוציטוזיס רב מערכתי היה לו גידול בבלוטת יתרת המוח ובפה הוא היה ב 2מסלולים של כימוטרפיה לצורך ביקורת נשלחנו מבית החולים שיבא לעשות MRI עמוד שידרה להלן תוצאות הפיענוח : (של הMRI צווארי עם הזרקת גדוליניום) חוט שידרה הצווארי במראה ואותות תקינים מח העצם החולייתי במראה ואותות תקינים התעלה והשק ברוחב תקין הדיסקים הבין חולייתיים במראה ואותות תקינים אין עדות האדרה חולנית על פני החוט או בחוט שתתמוך בפיזור משני לא נצפית מסה פרא ורטברלית בקצה הסריקה באזור הגומה האחורית בחתכים הסיגנלים נצפית צביעה אולם לא ניתן להגיד האם היא פתולוגית או לא (בנוסף הוא המליץ על MRI מוח ) אני ואישתי מאוד נלחצנו מהשורה האחרונה ... אני ישמח לדעת האם מדובר בגידול ? מה משמעות הצביעה ? האם הבדיקה עצמה תקינה ? האם יש קשר בין היסטוציטוזיס לצביעה בMRI? תודה רבה דור גרפי

דור שלום מתוך מה שכתבת, בדיקת MRI ע"ש צווארי תקינה.בקצה הסריקה נראית איזשהי צביעה אשר יכולה להעיד על ממצא כלשהוא או לנבוע מארטיפקט טכני בלבד. מאחר והממצא הוא בקצה הסריקה לא ניתן לקבוע, ומכאן נובעת ההמלצה להשלים עם בדיקת MRI מוח. אני בהחלט מצטרפת להמלצה זו. הרבה בריאות.

מנהל פורום גידולי מוח