Avm

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

16/10/2015 | 19:00 | מאת: דני

בצעתי צינתור בגלל כאבי צוואר לפני שנתיים..ונרשם avm בבסיס הגלגולת המסופק עיי העורק הורטבלי הימני וeca הימני עם ניקוז לוריד הגיגלרי ...המצנתר המליץ לא לגעת בגלל שזה לא במוח ..מה דעתך?

דני שלום קשה לתת תשובה רצינית מבלי לראות את הצילומים.יתכן שההמלצה לא לנתח מבוססת על העדר תסמינים מחד וסיכון גבוה בשל המיקום מאידך. בכל מקרה AVM אינו נחשב לגידול אלא פקעת כלי דם. כדאי להתייעץ על כך עם נוירוכירורג.

28/10/2015 | 08:54 | מאת: דני

מה הסיכויי שיהיה דימום ? האם בגלל שאין ניקוז למוח יש פחות סיכויי לדימום? בלחץץץ...האם זה מצב נדיר מה שיש לי?אוליי עדיף שלא היו מוצאים את זה סליחה

יש סיכוי מסויים שיהיה דימום,המצב הזה לא מאד נדיר. בחלק מהמקרים - בהתאם לגודל ולמיקום, אם זה ממצא שהתגלה באקראי, מסתפקים במעקב.

מנהל פורום גידולי מוח