GBM - טיפולים נוספים

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

17/09/2015 | 01:02 | מאת: אור

לפני כשנה וחצי התגלה אצל אבי גידול דיי גדול מסוג GBM במספר מוקדים: פרונטאלי ובקורפוס קלוזום (כנראה שגיתי בכתיבת האיבר) כשהוא סך הכל בן 46. הוא מטופל בשיבא והוחלט על טיפול משולב של כימו והקרנות. הייתה החמרה כתוצאה מפרכוסים בלתי פוסקים ובצקות בראש ולאחר מכן התמתנות. היום סיעודי, אך מודע למצבו ועונה לעניין. כמעט ואין פרכוסים. נראה כי הגידול כיום מצוי במצב בו היה עוד לפני תחילת הטיפול (לא הייתה הגדלה.. ההחמרה נבעה ככל הנראה מבצקות רבות במוח). עם זאת, לא הייתה הקטנה. אנחנו אוטוטו מתחילים את סבב הכימו ה-11 שלנו (נוטל כתרופה פעם בחודש במשך שבוע) כשמובן לנו כי לאחר הסבב ה- 12 נפסיק את סבבי הכימו ופשוט נמתין להחמרה במצב.. כשתגיע נעבור לתרופה הביולוגית שברח לי שמה. בגדול הגענו לסוף ימי הטיפול הקליני הרגיל. היות ואנו מודעים לסוג הגידול האלים ולמצב התחלנו לחפש טיפולים ומחקרים חדשים בכל הנוגע לGBM. כל זאת כמובן תוך ליווי והתייעצות עם מספר מומחים בתחום. אשמח לקבל מידע אודות ניסויים חדשים שעתידים לצאת לפועל בישראל לחולים הנל, אתרים אובייקטיביים למעקב אחר מידע מדעי בתחום וכדומה. שמענו על המחקר של חברת נובוקיור והמכשיר עם הגלים האלקטרומגנטיים, אך בהתאם למצבנו כיום הטיפול נראה בעינינו מיותר. אשמח לכל מקור מידע אמין בנושא GBM, ניסויים והתפתחויות בתחום (גם אתרים באנגלית)

אור שלום, המחקרים שנעשים בארץ רשומים באתר של האגודה למלחמה בסרטן. ניתן למצוא מחקרים גם באתרים של EORTC, RTOG ושל המרכזים הגדולים בעולם. בארץ אמורים להיפתח בקרוב מספר מחקרים חדשים, כשזה יהיה מעשי, הם יפורסמו. בכל מקרה יש לזכור שבכל מחקר יש קריטריונים להכללה שעל המטופל לענות על כולם. בברכת בריאות ושנה טובה.

מנהל פורום גידולי מוח