חשד לציסטה בחדר השלישי מוח תינוק

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

17/04/2013 | 14:48 | מאת: קרן

שלום וברכה, הבת שלי בת 8 חודשים,עשינו אולטרסאונד מוח עקב אחוזון 97 בהיקף ראש (משקל אחוזון 50). בבדיקה הרופאה אמרה שהמרפס לא פתוח די בשביל הבדיקה. מה שהיא הצליחה לראות זה : חדרי מוח הלטרלים ברוחב תקין, בגובה החדר השליש נראית סטרוקטורה ציסטית בקוטר כ1ס"מ. טיב הממצא אינו ודאי חשד לציסטה אראכיניאודלית.יש לנו תור ל-MRI עוד חודש ואני ממש ממש לחוצה. יש לומר שלא היו לילדה ציסטות בסקירת מערכות וגם הצ'יפ הגנטי ומי שפיר תקינים לחלוטין. אם יתברר שזה אכן ציסטה, על מה היא עלולה להשפיע? תודה!

28/04/2013 | 17:20 | מאת: ד"ר אנדי קנר

קרן שלום, אין מקום לספקולציות בשלב זה. יש לבצע את בדיקת הMR ולאחר מכן לתייעץ עם מומחה לפי הצורך ולפי התוצאות. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח