פענוח MRI ראש

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

02/04/2013 | 19:02 | מאת: יוסי

שלום ד'ר,לפני מספר ימים עברתי בדיקת MRI ראש,ואלו הם התוצאות: 1- מבנה תקין של הסינוסים,ארובבות העיינים,בסיס הגולגולת והפרימידות 2. איזור המעבר הקרניו צרביקלי נראה תקין 3.מבנה תקין של הגומה האחורית עם חדר רביעי בגודל,מיקום וצורה תקינים 5.מעל הטנטוריום מודגים מבנה תקין של הפרנכימה המוחית והחדרים. באזור פרונטלי תתא קרוטקצלי משמאל הודגם ממצא מעוגל בקוטר 5.0 מ"מ סינגלו גבוהה בFLAIR T2 ללא סימני בצקת סביבו וללא רסטריקציה או שרידי המוסידרין 6.מבנה תקין של הקופוס קלוזום הטקטום והאוכף הטורקי 7.בסריקה IR אין לראות ממצא פתולוגי מבני סיכום: הממצא מתאר בעל אבחנה מבדלת ציצסטה ניורוגליהלית קטנה? הרחבה של חח פריסקולרית VRS . אשמח אם תוכל להסביר -מה נמצא ומה זה אומר? האם זהו גידול? תודה וחג שמח

23/04/2013 | 12:54 | מאת: ד"ר אנדי קנר

יוסי שלום, אין אפשרות לתת פענוח והסברים בלי לראות את הצילומים. גם חשוב לדעת מדוע בוצע הMR? בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח