מאקרופוולקטינומה + קבוטרים

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

31/03/2013 | 13:18 | מאת: אייל

שלום, לפני כחצי שנה גילו אצלי מאקרופרולקטינומה בגודל 38מ"מ שגרמה להפרעה בשדה הראיה, רמת הפרולקטין עמדה על 3500ננוגרם למיליליטר, הוחלט שימוש בקאבוטרים במינון של 2מ"ג בשבוע. לאחר mri שני הגידול ירד ל21מ"מ ורמת הפרולקטין ירדה בהתחלה בקפיצות גדולות ולאחר מכן בקפיצות קטנות וכרגע זה עומד על 155ננוגרם למיליליטר ומינון הקבוטרים עלה ל3.5מ"ג בשבוע. יש לי כמה שאלות: 1. נאמר לי בכל זואת שצריך לשקול ניתוח לכריתת האדנומה, למה? 2. מה המינון הגבוהה ביותר שניתן לצרוך קבוטרים בשבוע למשך שנים ללא חשש מתופעות שליליות על הלב? 3. מה הסיכון אם אני ממשיך במצב הקיים של שימוש 3.5 מ"ג בשבוע קבוטרים, והגידול נשאר על 21.5מ"מ, ורמת הפרולקטין נשארת 155ננוגרם למיליליטר? (אם זה לא מפריע לי, ולא פוגע בשום דבר למה שאני יבצע ניתוח?). אני מאוד חרד ומפוחד מהחלטת הד"ר לשקול אופצייה ניתוחית, ולכן דעתך חשובה לי. תודה רבה

31/03/2013 | 13:52 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אייל שלום, לגבי שיקול לניתוח צריך לבדוק עם המנתח מה מטרת הניתוח? קיימת אפשרות להוציא את כל הגידול - ללא חשש לשארית? או קיימת עדיין הפרעה ראיה על ידי הגידול- יש מקום לשקול ניתוח. אם לא ניתן להוציא את כל הגידול - אין מקום לניתוח. פרולגטימומה מנתחים בדרך כלל רק במידה והגידול לא מגיב לטיפול תרופתי או קיימים תפעות מהטיפול התרופתי. לגבי מינון ותופעות של הטיפול התרופתי יש להתייעץ עם האנדוקרינולוג המטפל. באופן עקרוני אפשר להמשך טיפול תרופתי כל עוד הגידול לא גודל ואין תופעות לוואי קשות. בברכה וחג שמח דר קנר

31/03/2013 | 14:23 | מאת: אייל

דר תודה. כפי שרשמתי קודם הגידול הצטמצם ב20% במהלך החצי שנה, מבחינת השדה ראייה הכל כשורה ברוך ה ואין תופועות לוואי כלל. רמת הפרלקטין ירדה ל155 מ3500, אך זה לא מספק לתקופה עד כה לטענת הדר שמטפלת בי. השאלה היא למה? ולמה היא טוענת שצריך לשקול את האופציה הכרוגית להוצאת הגידול? תודה רבה

מנהל פורום גידולי מוח