Low grade astrocitome

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

05/02/2009 | 18:22 | מאת: מריה

שלום האם התרופה טמודל יעילה למחלה לאחר שני ניתוחים - וגילוי של "זחילה" במקום הניתוח ? כמובן ללא קשר לעלות כמו כן, אפילו אם אין תוצאות מחקרים עדיין לגבי זה (יש מחקר המתנהל) האם נטילת התרופה יכולה להזיק (לפחות אם לא להועיל) ?

07/02/2009 | 14:00 | מאת: מריה

07/02/2009 | 22:03 | מאת: ד"ר אנדי קנר

מריה שלום, ל אסטרציטומה בדרגה נמוכה הטיפול המקובל והיעיל ביותר: הקרנות. לגבי טמודל אין תוצאות ברורות ולא מומלץ לקחת שהטיפול לא במסגרת מחקר. ברור שקיימות תופעות לווי כולל תופעות קשות. בברכה דר קנר

08/02/2009 | 09:18 | מאת: מריה

ראשית תודה רבה. האם נטילה של הכדור - יכולה לסכן את התוצאות של הקרנה, במידה והכדור נמצא כלא יעיל ? למיטב ידיעתי נערך כרגע שלב שלוש (!) של מחקר הבודק את יעילות הכדור מול הקרנות בסוג זה של מחלה - כלומר יש בסיס יציב להאמין כי כדור זה יכול להיות יעיל כמו הקרנות - אם לא יותר (כמובן שבתום המחקר נדע בוודאות) שאלה נוספת - תופעות הלוואי של הכדור מול ההקרנות - מה יותר חמור ? (לפי הסטטיסטיקה כמובן)

מנהל פורום גידולי מוח