תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

06/01/2013 | 19:27 | מאת: דן

שלום לאחרונה ביצעתי בדיקת MRI ראש, לצורך מעקב בגלל רמות פרולקטין מוגברות מעט וכן טסוטוסטרון נמוך. אלו התוצאות : PARTIALLY CSF FILLED SELLA TURCICA WITH THINNING OF PITUITARY GLAND TO THE LFET OF MIDLINE IS AGAIN IDENTIFIED WITHOUT SIGNIFICANT INTERVAL CHANGE. THERE IS PARTIAL RECOLUTION OF THE MUCOPERIOSTEAL THICKENING INVOLVING THE RIGHT SPHENOID COMPARTMENT/ REMAINDER OF THE EXAMINDER OF THE EXAMINATION REMAINS INTACT. זה נעשה בהשוואה לבדיקות קודמת מ 2009 (בלי התייחסות לבדיקה מ 2008) ברצוני לשאול מה הממצאים (אם בכלל) שיש בבדיקה האחרונה. ובאם יש ממצא כלשהו (או בגלל הממצאים בבדיקות קודמות) יש צורך במעקב הדמייתי או שמבחינתי אין כל צורך לבדוק זאת שוב ? הבדיקות הקודמות : 2008 (בדיקה שנעשתה למטרה אחרת ולא מכוונת לאוכף טורקי) : MRI HEAD (-/+) CONTRAST. SELLA TORCICA: ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT. A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED. OTHERWISE NEGATIVE. MRA CIRCLE OF WILLIS: WITHIN NORMAL LIMITS. 2009 (בדיקה מכוונת לאוכף טורקי עקב חשד למיקרואדנומה) : ADDENDUM SEPT 8 2009 A PARTIAL CSF FILLED SELLA IS SEEN. IN COMPARISON WITH THE MRI DATED 5-6-08, A MILD THINNING OF THE PITUTIARY IS NOW NOTED IN FTS LEFT PARA CENTRAL GEGION WHERE THE REP ORTED FOLLNESS WAS SEEN ? POST TREATMENT ? ARTIFACT. CLINICAL CORRELATION IS ADVISED. NO CP ANGLE NOR INTERNAL AUDITORY CANAL PATHOLOGY IS SEEN. תודה

10/01/2013 | 12:42 | מאת: ד"ר אנדי קנר

דן שלום, הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גידולי מח וטיפולם. יש לפנות לפורום רדיולוגי לגבי תשובת על פענוח של בדיקות MR בברכה דר קנר

10/01/2013 | 14:19 | מאת: דן

שלום אם תוכל רק להתייחס לMRI האחרון שמציין אוכף ריק ומלא בנוזל, האם יש לזה משמעות כלשהי, והאם נדרש מעקב ? (בעבר זה היה מלא ומוגדל עם חשד למיקרואדנומה)

מנהל פורום גידולי מוח