מסלול ההתקדמות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

08/12/2012 | 02:46 | מאת: מרטין

שלום רב, אשתי אובחנה עם גידול low grade oligodendroglioma אמורה להתחיל טיפול בטמודל לכיווץ הגידול (לא נתיח). האם יש פרק-זמן ידוע סטטיסטית להחמרה של הגידול ומה השלב הבא של גידול זה? מהו הלשב הבא , GBM ?

17/12/2012 | 18:05 | מאת: ד"ר אנדי קנר

מרטין שלום, חשוב לדעת את תוצאות הבדיקה המולקולארית (1P ו19Q ) אוליגודנרוגליאומה מגיב ומתנהג שונה. גידול עם חסר 1P ו19Q מגיב יותר טוב לטיפולים והתקדמותו איטי יותר. בברכה דר קנר

18/12/2012 | 17:27 | מאת: מרטין

ד"ר קנר שלום, בסיכום הבדיקה המול' נרשם: בבדיקה גנטית של הגידול נמצא חסר בזרוע הקצרה של כרומוזום 1 וכן בזרוע הארוכה של כרומוזום ב19 בחלק מרקמת הגידול ,כנראה הגידול מעורב. היום אשתי סיימה סבב ראשון של 5 ימי טמודל. נוסף לכל הצרות,גלינו גם שתרופה זו איננה כלולה בסל הבריאות של מכבי לגידולי מוח בשלב ראשוני וכי עלינו לממן זאת באופן אישי, ומדובר על סכום עתק לכל חודש (סביב ה- 7000 ש"ח לחודש !!) האם ישנו פרק-זמן ידוע סטטיסטית להחמרה של גידול מסוג זה? מהו השלב הבא של גידול זה? תודה רבה מראש.

מנהל פורום גידולי מוח