קרניוטומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

04/10/2012 | 12:20 | מאת: תומר

ד"ר קנר שלום רב, אני מניח שיצא לך לקרוא על מלכת היופי שעברה תאונה שבעקבותיה בוצע לה Decompressive craniectomy שהחלק שהוסר הושתל בבטנה עד להחזרתו לראשה. במידה ולא, להלן הקישור לכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4288110,00.html רציתי לשאול באילו מקרים של קרניוטומה החלק שהוסר מושתל בגוף המטופל ומתי לא? מה הפרקטיקה המקובלת? למה לא תמיד לשמור על החלק שהוסר ואז הצורך בשתל מתייתר? אודה לתשובתך. נ.ב. יישר כח גדול על תשובותיך ועל עבודתך!

11/10/2012 | 14:24 | מאת: ד"ר אנדי קנר

תומר שלום, הפורום מטפל בשאלות על גידולי מוח. אבל ניתן לך תשובה: לא בקובל להשתיל את העצם בבטן. לא נעים למטופל. יש מקרים יוצא דופן למשל שלא קיימת אפשרות להקפאת השתל. מקובל לשמור בהקפאה עד מועד הניתוח להשתלת את העצם. היום גם משתמשים שתל מחומר סינטטי. לא ברור עם זה יותר טוב? בברכה דר קנר

11/10/2012 | 18:27 | מאת: תומר

ד"ר קנר הנכבד, תודה רבה על תשובתך הכנה! שבת שלום וסוף שבוע נעים.

מנהל פורום גידולי מוח