האם רדיוכירורגיה מתאים?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

27/08/2012 | 10:01 | מאת: הילה

שלום, אני 3 שנים עם קוורנומה בגזע המוח, במעקב MRI אחרון נרשם:"מודגמת קוורנומה בזווית הפונטוצרבלית בברכיאל פונטיס בצד שמאל בגודל 1 ס"מ ללא שינוי לעומת 2011, לאחר הזרקת גדוליניום הקוורנומה מודגמת עם מספר מוקדים של טרומבוסים בתוך התהליך עצמו, פרט לכך ללא האדרה. בדיקת MRA תקינה, אין עדות לקוורנומות נוספות בסדרת דיפוזיה ללא עדות לאוטם טרי או דימום, בסדרת FLAIR ללא עדות לממצאים פתלוגיים פרט לקוורנומה. האם יש מקום לטיפול רדיוכירורגי במוקדים הנ"ל? בעבר דיברתי עם ד"ר מיימון שמעון שאמר שאי אפשר לטפל ברדיולוגיה בקוורנומה אצלי, מה דעתך?? תודה הילה.

29/08/2012 | 13:30 | מאת: ד"ר אנדי קנר

הילה שלום, הטיפול ברדיוכירורגיה לקוורנומה לא מקובל. יש מרכזים מעטים שכן מטפלים אבל אין עדות ברורה שטיפול רדיוכירורגי משפיע על גדילה או דימום של קוורנומה. במרכז שלנו ( בית חולים איכילוב) לא מטפלים בקוורנומה ברדיוכירורגיה. בברכה דר קנר

29/08/2012 | 19:19 | מאת: הילה

מנהל פורום גידולי מוח