סחרחורות, בחילות והקאות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

28/01/2024 | 22:41 | מאת: ליז

שלום רב, כחודשיים ממועד הניתוח והסרת הנגע מאזור ההיפותלמוס (GBM דרגה 4), החלה תופעה קשה של סחרחורות, חוסר איזון וקשיי שיווי משקל ואליהם נלוו בחילות קשות. במשך הזמן המצב החמיר עוד יותר, שכן התווספו הקאות שהתישו את הגוף והביאו לאיבוד משקל, תת תזונה וחוסרים במרכיבים חיוניים. מבקשת לשאול האם התופעה מוכרת (או חשודה כהשפעה מאוחרת של ההקרנות) והאם היא תחלוף או תפחת עם סיומו של הטיפול הכימותראפי? כמו כן, האם ידוע על טיפול יעיל בתסמינים המתוארים (מעבר ל- Setron, Zofran, Pramin) העשוי למנוע / להקל משמעותית ? תודה רבה, בריאות ובשורות טובות לכולם.

28/01/2024 | 22:49 | מאת: ליז

נ.ב, כיום - 10 חודשים אחרי הניתוח, לקראת סיום ה״כימו״ ובדיקות MRI שמעידות על עצירת המחלה ובכל זאת, תופעות קשות כאמור.

ליז שלום, אם זה הופיע חודשיים לאחר הניתוח לא ניתן לייחס זאת לתופעות לוואי מאוחרות של ההקרנה. צריך התייחסות פרטנית כולל עיון בצילומים כדי להבין למה את סובלת מהקאות קשות. מהנסיון שלי לקנאביס יש אפקט מקל במקרים כאלו.

מנהל פורום גידולי מוח