עשיתי MRI מוח, מה אומר הפענוח?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

18/01/2024 | 16:50 | מאת: אנונימי

אני בן 72, לפני 9 שנים עברתי השתלת משתל בעמוד שדרה צווארי, וכעת יש לי הפרעות בהליכה, הופנתי ל-MRI מוח בשאלה אם עברתי אירוע מוחי. ברקע עברתי 4 צנתורים במהלך חיי (ראשון בגיל 55), יתר לחץ דם, סוכרת מסוג 2 ויתר שומנים בדם. להלן הפענוח: מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. אין עדות לדימום או תהליך תופס מקום. בסדרות T2 ו-FLAIR - מעט מוקדים היפראינטנסים בחומר לבן במוח על רקע מיקרואגניופתי. אוטמים לקונרים צנטרום סמיאובלה דו"צ. ללא רסטריקציה בדיפוזיה או האדרה. DVA פריאטלי שמאלי. מעבר קרניו צרביקלי תקין. אותות זרימה תקינים מכלי הדם הגדולים. לסיכום: שינויים איסכמים סופרה טנטוראליים, ללא אוטם טרי.

שיש שינויים כרונים הנובעים מבעיות בזרימת הדם בד"כ קשור למחלות כגון סכרת, יתר לחץ דם.

מנהל פורום גידולי מוח