עשיתי CTA מוח, מה אומר הפענוח?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

15/01/2024 | 17:33 | מאת: אנונימי

אני בת 70, ברקע יש לי מחלת קרוהן, להלן הפענוח: הבדיקה בוצעה לפני ואחרי הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי לפי שיקול דעת הרופא. מודגמת מערכת חדרים מודגמים שינויים איסכמיים כרוניים. אין עדות לאוטם, דימום או תהליך תופס מקום. אין עדות להאדרה פתולוגית. ב-CTA: אין עדות למפרצת. אין עדות ל-AVM. סינוסים ורידיים תקינים. אין חסימה של כלי דם הראשיים למוח. לסיכום: שינויים איסכמיים כרוניים בחומר הלבן.

שיש שינויים כרונים הנובעים מבעיות בזרימת הדם בד"כ קשור למחלות כגון סכרת, יתר לחץ דם.

מנהל פורום גידולי מוח