GBM עם מצב תפקודי מלא

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

14/01/2024 | 20:23 | מאת: רונה

בן זוגי בן 73 חולה כבר שנה בGBM לא יכול לעשות ניתוח עקב המיקום הבעייתי והסכנה לפגיעה תפקודית. המחלה התגלתה עקב פרכוס תוך כדי שינה, ומאז הוא לא חש כל תסמינים והפרכוס לא חזר. עבר בהצלחה הקרנות בשילוב עם טמודל בתופעות לוואי מועטות. הוא מדבר רגיל, עושה ספורט, טס לחו"ל וחי חיים מלאים. הMRI האחרון מראה על התקדמות המחלה, אך הוא אינו חש כל שינוי לרעה. אנו מודעים לפרוגנוזה הבעייתית אך אם מצבו הקליני טוב זה יכול להצביע על תוחלת חיים גבוהה יותר?

אין לי אפשרות לצפות את העתיד, אך מהלך השנה האחרונה יכול להעיד על התקדמות יחסית איטית של המחלה. מקווה שכך ימשיך.

מנהל פורום גידולי מוח