בכמה גדלה המנינגיומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

10/01/2024 | 13:53 | מאת: יעל

בת 60, מנינגיומה בטוברקולום סלה, התגלתה באקראי בct, באוגוסט, המימדים שנרשמו 5*8 מ"מ. כעבור 4 וחצי חודשים mri. המימדים שנרשמו 6*9*9. מאיפה צץ עוד מספר? בכמה המנינגיומה באמת גדלה? האם היא היתה אז 6.5 מ"מ ממוצע וכיום היא 8 מ"מ ממוצע, ולכן היא גדלה ב1.5 מ"מ ב4 חודשים וקצת? זה מביא ל4 מ"מ בשנה! זה המון! זה נחשב אגרסיבי?

מנינגיומה היא גוף עם נפח, כך שהגיוני לתת שלושה מספרים. מאחר ומדובר בתהליך קטן ותתכן טעות במדידה צריך לבקש מאותו בודק שיבדוק ובאותה שיטת צילום כדי לדעת האם אכן יש שינוי משמעותי.

מנהל פורום גידולי מוח