פענוח mri אחרי אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

14/12/2023 | 14:49 | מאת: אברהם

בסד. שלום. לא מצאתי פורום נוירולוגיה אשמח אם תוכלו לענות לי. בן 72 עם מחלות רקע רבות. סרטן הערמונית , סרטן בלוטת התריס , הליומה , לחץ דם גבוה, אירוע מוחי. פרפור פרוזדורים , שומנים בדם.. סכרת . בדיקת mri : מודגמת התרחבות של חלל csf התרחבות בעיקר של חדרי המוח מעבר לרוחב החריצים. מודגמת הפרעה בסיגנל t2 וב- flair בחומר הלבן הםרי ונטריקולרי בעיקר ומספרה השמאלית. קיימים מוקדי הפרעה סיגנל באונס משמאל. בגרעיני הבסיס, תרמוס טמפורלית משני הצדדים .יותר מימין מוקדים פארא מגנטיים הודגמו בהיקף המוח. נתעבות רירית בסינוסים הפרא נוזליים ואתמואדלים משני הצדדים וקל פרונטלי . אשמח להסבר יום טוב ותודה

אברהם שלום יתכן שהממצאים נובעים ממחלות הרקע שלך: יתר לחץ דם, שומנים ומעידים על שינויים בחומר הלבן של המוח. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום גידולי מוח