ירידה גדולה ברמת הטסטוסטרון לאחר ניתוח הסרת גידול בהפופיזה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

29/11/2023 | 01:48 | מאת: אריק

אני בן 62. לפני כ-8 חודשים עברתי ניתוח (דרך האf) להסרת גידול שפיר בבלוטת יותרת המוח. כמה ימים לאחר הניתוח נבדקו רמות ההורמונים ונמצאו תקינות. כ-3 שבועות לאחר הניתוח שוב נבדקו רמות ההורמונים (וביניהם טסטוסטרון, הורמון גדילה, ועוד) ונמצאו כולם תקינות. לפני כ-3 חודשים התחלתי לסבול מחולשה, תשישות, גלי חום, הזעות לילה, וגם בעיות התפקוד המיני. בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה נמצא שרמות הטסטוסטרון היו אצלי מאוד מאוד נמוכות (פחות מ-0.25, כאשר הנורמה לגילי לפי הטבלה בבדיקה היא 40-80). השאלה שלי היא 1) האם הפגיעה בהורמונים היא עקב הניתוח שעברתי? 2) האם הגיוני שהפגיעה בהפרשת ההורמונים מתבטאת רק 6 חודשים אחרי הניתוח? 3) מה כדאי ומה ניתן לעשות?

אני לא יכולה לקבוע בוודאות מבלי לראות את הצילומים ולדעת מה היו מאפייני הגידול, אבל אפשרות זו נראית סבירה. בכל מקרה המשך הטיפול אמור להינתן על ידי אנדוקרינולוג.

מנהל פורום גידולי מוח