אשמח להסבר בבקשה תודה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

14/11/2023 | 13:29 | מאת: איתי

שלום דוקטור, לאחר mri אשמח בבקשה להסבר למה מתכוונים? "ממצא מקרי מעוגל מתאדר בפורמן מגום מימין (חתך 1001-21) בקוטר 4 מ"מ המתאים במקום הראשון ל - .Benign Enhancing Foramen Magnum Lesion" תודה רבה

15/11/2023 | 10:23 | מאת: איתי

שלום דוקטור, לאחר דלקת מוח עשיתי mri אשמח בבקשה להסבר למה מתכוונים? צריך לדאוג מהתוצאה? "ממצא מקרי מעוגל מתאדר בפורמן מגום מימין (חתך 1001-21) בקוטר 4 מ"מ המתאים במקום הראשון ל - .Benign Enhancing Foramen Magnum Lesion" תודה רבה

ההסבר כלול למעשה בשם הממצא: תהליך שפיר- בד"כ קטן מאד שנמצא בפורמן מגנום- זה האיזור בתחתית גולגולת ממנו המוח נמשך כחוט השידרה. זהו ממצא אקראי שנראה לעיתים בבדיקות MRI. יש מספר סברות לגבי טיבו- ייתכן כלי דם ורידיים.בד"כ אינו מחייב טיפול.

מנהל פורום גידולי מוח