פעולת ניקור מותני

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

31/10/2023 | 20:17 | מאת: מנחם

שלום דוקטור לאחר ניקור מותני בעקבות דלקת במוח. בימים האחרונים מרגיש כאבי ראש בעיקר בלילות השכיבה ממושכת, להבנתי יתכן שכאבי הראש נובעים מדליפת נוזל מעמוד השדרה? ושיש מצב שצריך לבצע blood patch? 1. איך יודעים שאכן צריך לבצע blood patch? ושהכאבי ראש אכן נובעים מדליפת נוזל מעמוד השדרה? 2. במידה ולא מבצעים פעולת blood patch, הגוף מרפא ומתקן את עצמו לבד עם הזמן? תודה דוקטור.

ייתכן והכאבים נובעים מדליפת CSF. ההחלטה אם להשתמש ב blood patch או להמתין לשיפור ספונטני תלויה בחומרת התסמינים. בכל מקרה זה לשיקול יחד עם הנוירולוג המטפל.

מנהל פורום גידולי מוח