CT מוח - מבקש להבין את התוצאות. והמלצות.

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

22/10/2023 | 21:58 | מאת: מישהו מרמת-גן

אני גבר בן 49. בעקבות כאבים ברגל ימין ובגב נשלחתי לעשות ספקט (מיפוי עצמות) של כל הגוף. בספקט קיבלתי שיש חשד למשהו בגולגולת. לכן הלכתי לעשות סי.טי. מוח. (למרות שאין לי שום כאבי ראש). תוצאות הסי.טי מוח: הכל תקין, פרט אולי לדבר אחד: כתוב שם כדלקמן: " אוקספטאלית מימין מוקד סקלרוטי בצורת GG0 בגודל 1.1*0.6 ס"מ, ללא רקמה מסביב אות תגובה פריאוסטאלית וממצא דומה קטן יותר בסמוך- ייתכן fibrous dysplasia , ללא שינוי מבדיקה קודמת. " מה זה אומר ? אל מי אני צריך לפנות ? דורש טיפול ? המלצות ? תודה ד.

fibrous dysplasia הינה ממצא גרמי בגלגלת- לא גידולי, שעל פי התשובה נראה בצורה דומה בבדיקה קודמת. קרוב לודאי שאין צורך בטיפול ספציפי, אבל תתיעץ עם הרופא שהיפנה אותך ושמכיר את מצבך הרפואי.

מנהל פורום גידולי מוח