מוקד בהיפופיזה האחורית

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

19/09/2023 | 00:02 | מאת: דורון

ערב טוב , בעקבות סחרחורת בעת הזזת העניים או הצוואר ואי יציבות בהליכה נשלחתי לבצע סריקה. בבדיקת mri נמצא מוקד בהיפופיזה האחורית בקוטר 5 מ"מ לקורלציה עם בדיקה ממוקדת . לציין אני סובל מבצקות באזור העניים ונפיחות בגפייים. כמו כן נמצא מוקד פוקאלי בפורטיד מימין בקוטר 8 מ"מ מה הכוונה למוקד בבלוטת יותרת המוח??? ומה באשר למוקד השני.

לגבי המוקד בהיפופיזה יתכנו מספר אפשרויות, לכן ההמלצה היא לבדיקה ממוקדת. לגבי הממצא השני, מניחה שהכוונה לפרוטיד, שזו בלוטת רוק מחוץ למוח וכדאי להתייעץ עם רופא אא"ג.

מנהל פורום גידולי מוח