יתכן מנינגיומה במוח מאוד חוששת

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

03/09/2023 | 21:01 | מאת: יעל

שלום, בת 60 בעקבות נגע בנזופרינקס נשלחתי לעשות סיטי עם חומר ניגוד. בסיכום נכתב "ללא מלאות חריגה בנזופרינקס, ללא מדיאליזציה של הקרוטיד הפנימי בשני הצדדים. אסימטריה בלרינקס עם הרחבה של larynegeal ventricle ושל הסינוס הפריפורמי הימני בהשוואה לשמאלי. האם ריפיון מיתר קול ימיני? להסתכלות ישירה. רושם לתהליך אקסטרה- אקסיאלי מתאדר קטן על הפלנום ספנואידלה-טוברקולום סלה, ייתכן מנינגיומה קטנה. ללא אפקט מסה משמעותי, להמשך איפיון בmri", הפירוט כתבו שהיא 8 מ"מ על 5 מ"מ. עשיתי סיטי מוח ללא חומר ניגוד בינואר האחרון, כלומר לפני 8 חודשים, ולא מצאו כלום. הבנתי שמנינגיומה צומחת באופן איטי - האם יתכן שהיא הייתה שם לפני 8 חודשים ולא מצאו אותה בסיטי הקודם? אם היא נוצרה בחודשים האחרונים והגיעה ל8 מ"מ, האם יותר הגיוני שזה ממאיר? האם הסיטי עם חומר ניגוד נותן תשובה וודאית שזה מניניגיומה שפירה, כי כתוב ":.ייתכן" האם יכול להיות שזה בכלל משהו ממאיר? לא מנינגיומה? או מנינגיומה ממאירה? אני ממש ממש חוששת! ומה לגביי האסימטריה?

מנינגיומה אכן צומחת לאט, ויתכן שהחמיצו אותה בבדיקת ה CT. כדאי להסתכל עליו שוב כדי לבדוק האם היא נראית בדיעבד.

מנהל פורום גידולי מוח