חולה בNF1 מורכב מעוד

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

16/07/2023 | 07:19 | מאת: שמואל כהן

שלום דקטורנ גיל 57 חולה ב NF1 מורכב מעוד לפני חודש אופנתי עלדי רופאה מישפחה ל מיפוי מח יש פינוח עם אפשר אסבר בבקשה 1 הודגמה ירדות בקליטה החומר באזורים הקורטיקליים הבאיים 2 באונה פרונטלית הודגמה קליטה הטרוגנית של החומר עם ליקוויים הפזורים בעיקר באזורים הפראנטליים הלטרליים דו צדדית ומיעום גם האזורים המדיאליים כמו כן מספר ליקויים גם באזורים הסנסורי מוטוריים ויותר משמאל 3 באונות פריאטליות הודגמו ירדות בקליטה עם לקוייים פזורים ברום קלים דו צדדית ניכרם יותר באזורים האינפריויים דו תדדית ויותר משמאל 4 באונות טמפורליות אזורים אי הומגניות בקליטה בקורטקסים הלטרליים במספר אזורים ויות משמאל 5 באונות אוקסיפטליות הודגמה קליטה הארוגנית עם מספר ליקויים הממוקמים האזורים הליטרליים וכן במרכז הראייה דו תדדית והבולט מבנהם המרכז הראייה מימין 6 בצרבלום יש רושם של ירדת קליטה הטרוגנית קלה באונה הימנית באספקט האינפריור בגרעינים יש הבזליים יש רושם של הטרוגניות קלה דו צדדית לסיכום הודגמה ירדות קליטה עם ליקוייים הפזורים האזורי מח השונים כמתואר יראה שמדוהר בשינווים על רקע מיקרווסקולרי ווסקולופאטי בעיקרם דרושה קרולציה קלינת להמשך הטיפול דקטור אפשר לקבל אסבר בבקשה תודה וסליחה יום טוב

שמואל שלום אכן השאלות שלך נכונות מאד מורכבות,אך מאחר והפורום עוסק בגידולי מוח אין לי מספיק מידע כדי לעזור לך. אנא פנה לרופא שהיפנה אותך ובקש ממנו הסבר.

16/07/2023 | 10:03 | מאת: שמואל כהן

תודה דוקטור הכן יש לי גידולים רוש 1 מנגיומה בקברנסו סינוס שטופלה ברדיוכירוגיה וגידול נוסף נארופיברומה פלקסיפורית בםוסה הפטריגופלטינית משמאל עם מעורבות הפוסה הסובטפורלית וחלר התחתון שך הגת המחילתי משמאל עם מעורבות מדובר בגידול דיפוזי עם גבולות לא מוגדרים יש הגדלה של הגידול כו כן יש נארופיברומה פלקסיפורמית בעמוד שידרע כמו כן הצרות של עורק התרדמה בשמאלי עם תומכן בתוכו לכן רק רצתי לדעת פירוש של ממיצעים של מי פוי מח תודה וסליחה

מנהל פורום גידולי מוח