MRI מוח. יש מקום לדאגה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

12/07/2023 | 07:11 | מאת: אני

התור לרופא רחוק אפשר להרגיע אותי עד אז? תודה MRIמח כולל ח.נ. פרטיםקליניים: בירור ירידה קוגניטיבית. איןבידינו בדיקות MRI להשוואה. טכניקה: הבדיקה בוצעה בסדרות SWI ,FLAIR 2,T 1,T, דיפוזיה ולאחר הזרקת ח.נ. פרוטוקול אפילפסיה. ממצאים: מוקדיםהיפראינטנסיים ברצף פלייר בחומר הלבן התת קורטיקלי והפריונטריקולרי, אינם ספציפים ייתכן שינויים איסכמיים על רקעמיקרואנגיופתיה. ללאהאדרה פתולוגית בפרנכימה המוחית. ללארסטריקציה בדיפוזיה. ללאעדות לדמם אינטרה-קרניאלי. חדריהמוח חללים תת עכבישים כמו כן במידה קלה משנית לאובדן נפח. איןסימני לחץ מרכזיים. מודגםאות מבוסס זרימה בעורקים אינטרה-קרניאליים הגדולים. הסינוסיםהוורידיים מתמלאים היטב בחומר ניגוד. טונסילים צרבלריים בעמדה תקינה. לסיכום: מוקדיםהיפראינטנסיים ברצף פלייר בחומר הלבן התת קורטיקלי והפריונטריקולרי, אינם ספציפים ייתכן שינויים איסכמיים על רקעמיקרואנגיופתיה.

אם החשש הוא גידול מוחי אז אין עדות לכך בתשובת ה MRI. לגבי שאר הממצאים צריך להתייחס בהתאם לנתונים קלינים עם הרופא המטפל.

מנהל פורום גידולי מוח