לימפומה של מערכת העצבין??

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

23/06/2023 | 13:07 | מאת: סיגל

שלום רב, לפני כשנה וחצי התחילו לי כתמים מרחפים בעיניים שהלכו והתרבו עד חסימה של שדה הראייה, לאחר הגעה למיון עיניים ותחילת טיפול במחלקת אובאיטיס.באוגוסט 2022 נשלחתי לmri התשובה שהתקבלה: המוחית בטווח התקין. חדרים וחללים תת עכבישיים בטווח התקין. ב-FLAIR עם חומר ניגודי סיגנל יחסית בהיר בחלק האחורי של מעטפת גלגל העין מצד ימין בהשוואה לצד שמאל )סדרה 31, תמונה 12 .)אובאיטיס? שרירים אקסטרה אוקולריים ושומן ארובתי בטווח התקין. העצבים האופטיים בטווח התקין. פנסינוסיטיס קלה. סיכום: ללא פתולוגיה ברורה בפרנכימה המוחית.סיכום; ב-FLAIR עם חומר ניגודי סיגנל יחסית בהיר בחלק האחורי של מעטפת גלגל העין מצד ימין בהשוואה לצד שמאל אובאיטוס? התחלתי טיפול בסטרואידים- המצב בעיניים השתפר.. אל ככול שירדתי במינון המצב החמיר. לפני יומיים עברתי כריתה של זגוגית העין ונשלחו ביופסיות. תשובה ראשונית - csf wbc 410 H cells /mm3 ( 0-2 מחוץ לטווח. חייבת לציין - מחלות רקע - סכרת, תת פעילות בלוטת התריס , יתר לחץ דם וקוליטיס שכרגע לא פעילה. ** אני לא סובלת מכאבי ראש אין תופעות המאפיינות גידולי ראש חוץ מבעיית הראייה. אשמח לדעתך בנושא ולםענוח של התוצאות מנוזל העין . תודה מראש סיגל

סיגל שלום, צריך להמתין לאפיון התאים בזגוגית, דבר שקרוב לוודאי יבדיל בין תהליך דלקתי כאובאיטיס או מחלה אחרת כגון לימפומה של מערכת העצבים.

25/06/2023 | 20:21 | מאת: Sigalz

ד"ר שלום רב, הגיעו תוצאות של הבדיקה ההמטולוגית: CD3 matur T 95% Vitreous fluid Cd4 T helper 30% Cd8 T sup - cyt 65% Cd5 ( T.B-cll, mantle cD38= 92% 93% CD 20 B mater 0% Cd 19 pan B 0% Viteous fluid 0% Vitreis fluid lambada 0.1% 0% Vitreous fluid CD56 4% Cd4 +CD8 + = 2% אני מבינה שיש כאן תשובות חריגות אשמח לפיענוח. תודה מראש סיגל

מנהל פורום גידולי מוח