מנינגיומה בבסיס גולגולת

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

16/06/2023 | 21:45 | מאת: ס.א

דר שלום , לפני שנה הובחנתי עם מננגיומה בבסיס הגוגלולת באזור עצב הריח באבחנה הראשונה גולדה היה כ2.0 ס"מ , הרופא אמר להיות במעקב לפני כחודש ביצעתי MRI ומימדיה 2.7 , האם זה מצריך ניתוח דחוף ? קיים סיכוי שהמננגיומה יכולה להיפך לקטון (לאחר שנים ) אין סימפטומים מיוחדים אצלי ממננגיומה . אודה לתשובה .

16/06/2023 | 21:46 | מאת: ס.א

לא ציינתי את גילי בהודעה הראשונה (בת 41)

הניתוח אינו דחוף, אך מאחר ואת צעירה ואם אכן יש גדילה במהלך שנה, יש לחשוב על אפשרות טיפולית.

18/06/2023 | 21:16 | מאת: ס.א

תודה על תשובתך , מה ישדוע לי שיש שתי טיפולים או ניתוח או קרינה . האם היית מייעצת על טיפול קרינתי שהוא חד פעמי ? האם לטיפול זה יש תופעות לוואי קשות לטווח הארוך?

אכן אפשרויות הטיפול הן ניתוח או קרינה. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. את צריכה לשבת עם רופא שמכיר אותך ואת הצילומים שלך ולראות מה עדיף לגביך.

מנהל פורום גידולי מוח