פענוח mri מח וגזע מח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

13/06/2023 | 21:47 | מאת: Rendy1978

ת.מ למח ללא ועם הזרקת גדוליניום הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות:swi dwi flair t1 t2 סיבת ההפניה:חשד לתהליך תופס מקום לא מצויות בידי בדיקות קודמות להשוואה ממצאים: מודגמת מערכת חדרים,ציסטרנות וחריצים תקינה אין עדות לאוטם או דימום מודגם ממצא היפראינטנסי בflair וt2 תת קורטיקלי באופרקולום מימין בגודל של כ3 סמ ללא עדות להאדרה פתולוגית או רסטריקציה בדיפוזיה. יתכן ומדובר בתהליך גליאלי או אינסלט ישן עם שינויים גליוטיים. כמו כן מודגמים מוקדים רבים היפראינטנסיים בחומר הלבן הפריוונטריקולרי ותת קורטיקלי דו"צ המתאימים למחלה משמעותית של כלי הדם הקטנים. מעבר קרניוצרביקלי תקין. לסיכום: ממצא היפראינטנסי באופרקולום מימין כמתואר. יתכן ומדובר בתהליך גליאלי או אינסלט ישן עם שינויים גליוטיים.

מה השאלה?

14/06/2023 | 10:59 | מאת: Rendy1978

השאלה, האם לפי ה mri ישנה סיבה לדאגה בדגש על "מודגמים מוקדים רבים היפראינטנסיים בחומר הלבן הפריוונטריקולרי ותת קורטיקלי דו"צ המתאימים למחלה משמעותית של כלי הדם הקטנים" ומה משמעותו,רוב תודות.

מנהל פורום גידולי מוח