ממצאי בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

26/12/2011 | 13:49 | מאת: אורלי

שלום, אני בת 37 בריאה בד"כ. בשנה האחרונה סובלת מהתופעות הבאות: מחזור לא סדיר ושעירות יתר. עקב כך ביצעתי בדיקות הורמונליות רבות, אובחן FSH 31 וכן ביצעתי בדיקת MRI (ללא הזרקה) ולהלן הממצאים מתוך הפיענוח: "חשד לאנדומה היפפיזרית מפרישת FSH. הסלה מוגדלת עם הנמכת רצפתה מצד ימין עם מוקד היפראנטאנסי ב-T2 והיפראנטנסי ב- T1 באספקט הימני של הבלוטה, ללא סטיה משמעותית של הגבעול. מוקד זה נמדד ב T2 בגובה של 5 מ"מ ללא מעורבות פראסלרית וכן ללא מעורבות כיאזמטית. חדרי המח וחלליו תקינים בגודל ובמרקם, סמטרים. ללא סימני לחץ ללא סטיות קו האמצע. ללא מוקדי אות לא ספציפיים בחומר הלבן. צרבלום, ורמיס ומעבר קרניו-צרביקלי שמור. ללא הפרעה רסטריקטיבית או דמם מוחי. בדיקה מכוונת לצרור עצבי 7,8 בטווח תקין. ללא גוש." ברצוני להוסיף (במידה ויש קשר) לפני כחודשיים סבלתי מסחרחורות ושיווי משקל לקוי,לאחר שפניתי למיון אובחן "ורטיגו" טופלתי (טיפול "קרוסלה") והסימפטומיים עברו.

26/12/2011 | 13:53 | מאת: t

26/12/2011 | 13:56 | מאת: אורלי

הטיפול שקיבלי במיון היה בעצם תנועה כלומר הרופא הזיז אותי מצד לצד (כמו קרוסלה...)

30/12/2011 | 21:59 | מאת: אורלי

מנהל פורום גידולי מוח