פענוח MRI

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

25/12/2011 | 22:03 | מאת: יעל

שלום. אני בת 33 בריאה מלבד מיגרנות מגיל 10. נטלתי גלולות יסמין שנים רבות אשר החמירו את עוצמת המיגרנות ותדירותן - ולכן הפסקתי לפני 3 שנים ליטול אותן. לפני כחודש עשיתי סיטי מוח בגלל ששוב חשתי החמרה בתדירות המיגרנות וגם סחרחורת (לא סיבובית) אלא תחושה של חוסר יציבות ושיוט. הסחרחורת עברה. בתשובת הCT היה רשום הסתיידות אקסטרואוקסיאלית כ 4.3 ממ מעל הטנטוריום אוקיפטלי מימין- ממצא ללא חשיבות קלינית. הראתי התשובה לנוירולוגית שטענה שזה חסר משמעות אך שלחה אותי ל MRI כדי לסגור את הנושא. הגיעה אליי התשובה של ה MRI ובה רשום- "מבנה תקין של הסינוסים ארובות העיניים ובסיס הגולגולת. התעבות יחסית של רירית הכונכות בצד השמאלי של חלל האף. התעבות רירית בחלק מתאי המסטואיד מצד שמאל.לאחר הזרקה של גדולונים לוריד אין עדות להאדרה חריגה.מבנה תקין של עצמות הקלבריה- לציין התעבות עורית שטוחה בקטע הפרונטלי הימני המודגמת כאזור היפראינטנסי אליפטי שטוח בסדרת T2*FLAIR עם דיכוי שומן. מימדיו של ממצא זה כ 12 על 31 ממ . טיבו אינו חד משמעי ולא ניתן לזהותו בצורה ברורה ביתר הרצפים". שאר הסיכום היה תקין אז אני לא מציינת אותו. מה משמעות הדבר??? אני מוטרדת מזה...ואשמח מאד לקבל תשובה מהירה כי יקח לי מס' ימים עד שיהיה לי תור לנוירולוגית וזה קצת מלחיץ. אני רוצה לציין שקיבלתי מספר זריקות בקרקפת מרופא עור המכילות סטרואידים ע"מ לעודד צמיחת שיער (לא יודעת אם יש קשר) אבל העדפתי לציין זאת. האם אצטרך בדיקת המשך בגלל שכתבו שטיבו אינו חד משמעי? או שאין לכך משמעות קלינית? בתודה מראש

26/12/2011 | 05:53 | מאת: עדי

יעל שלום, באם את מעוניינת בחוות דעת שנייה לבדיקות ההדמיה שעשית את מוזמנת להתקשר ל 077-5070717. פענוח תוך 48 שעות ע?י נוירורדיולוג בכיר, בהשתתפות קופ?ח ובלי לצאת מהבית. פרטים נוספים באתר דוקטורס תחת פענוח בדיקות הדמיה. עדי

מנהל פורום גידולי מוח