MRI מוח בפרוטוקול TRAMS

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

25/04/2023 | 13:24 | מאת: RUT

ד"ר צוק, תודה על התשובה! אודה לך על חוות דעתך בנוגע לתוצאות הבדיקה: MRI מוח בפרוטוקול TRAMS ללא ועם גדוליניום סיבת ההפניה: מעקב פיזור מוחי. מודגם תהליך תופס מקום אוקסיפיטלי מימין. התהליך בעל חלק מואדר וחלק ציסטי, בחלק המואדר קיים טבעת של אות כחול בסדרת ה-TRAM ,פרט לכך הרוב נראה אדום כביטוי לתוצאה של קרינה. הבצקת סביב התהליך מעט גברה לעומת הבדיקות הקודמות. חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינים. אין עדות לתהליכים אחרים. אין עדות להאדרה לפטומנינגיאלית. אין עדות להגבלה בסדרת הדיפוזיה. בסדרת ה-SWI תוצרי פירוק של דם בתהליך עצמו. לסיכום: תהליך תופס מקום אוקסיפיטלי מימין ברובו נראה תגובה לקרינה, אך עדין קיים אות של גידול לסיכום: תהליך תופס מקום אוקסיפיטלי מימין ברובו נראה תגובה לקרינה, אך עדין קיים אות של גידול ויאבילי בסדרת ה- TRAM איזה בדיקות נוספות מומלץ לעשות כדי לקבל אבחון מדויק יותר ולקבל החלטה נכונה לטיפול במצב?

הדרך היחידה שנותנת תשובה חד משמעית היא פולשנית- בדיקה פתולוגית של הממצא. במרבית המקרים מסתמכים על בדיקות MRI כולל טכניקות חדשניות כדוגמת TRAM. לפעמים (לא תמיד) PET יכול אינפורמציה נוספת, דינמיקה בין הבדיקות, המצב הקליני יכולים לתת רמזים נוספים. צריך להביא בחשבון את מכלול הנתונים ולהגיע להחלטה הטובה ביותר עבור המטופל.

מנהל פורום גידולי מוח