בצקת וגידול מנינגיומה טמפורלית

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

29/03/2023 | 01:39 | מאת: מוטי

שלום רב אבי בן 79 סובל מנגעים רבים והסרתם מהראש בעקבות הגזזת לפני שנה נמצא גידול בראש וידוע על מנינגיומה טמפורלית ימנית עם בצקת חוגנית מסביב. עבר הקרנה חד פעמית וטיפול בסטרואידים שבהדרגה הופחת המינון עד שהופסק כעבור כמה ימים . .לאחר כחודשים החלו תופעות ותסמינים מוטריות קוגנטיביות חולשה עייפות ניתוקים הליכה בפיסוק בלבול אי זכרון אושפז החלו טיפול בסטרואידים הוטב לו וסיימנו את המינונים לשבועים והתופעות חזרו אשמח לדעת מה עושים .כיצד מטפלים בבצקת ? מה הדרכים ? האם צריך התערבות פולשנית כירוגית .אנו רוצים לפעול במהרה . בברכה מוטי

הטיפול בבצקת הוא סטרואידים- שמהווים הקלה חלקית וזמנית או טיפול בגורם לבצקת- דהיינו לגידול שגורם אותה.צריך להכיר היטב את פרטי המקרה,כדי לראות מה אפשרי. לעיתים יש שימוש בתרופה ביולוגית (שלא רשומה בסל) עם תוצאות טובות בחלק מהמקרים.

מנהל פורום גידולי מוח