בדיקת CT וממצאים של ציסטה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

22/03/2023 | 11:03 | מאת: מיכאלה

לפני שנה וחצי אמא שלי נפלה וביצעו לה CT מוח. התגלתה ציסטה ארכנואידלית בגודל 6*4 עם סטייה קלה של קו האמצע ימינה כ4סמ. ישנה הידקקות עצם פרונטלית. שינויים מיקרואנגיופתיים פריוומטריקולריים. היא הופנתה לMRI ויעוץ נוירוכירורגי אך היא לא עשתה זאת "פחדה". היא נבדקה על ידי רופא זקנה וגם הוא המליץ לה להשלים במיידי את הבירור. גם כדי לשלול גדילה של הציסטה. ברור לי שההתיעצות כאן לא מחליפה רופא במרפאה. אך הייתי רוצה לדעת מה זה בעצם אומר? מה ההשלכות של ממצאים כאלה? האם זה משפיע או יכול להשפיע על שיקול דעת? קבלת החלטות? מצב נפשי? בעיות זיכרון? נפילות? או כל דבר אחר? תודה, מיכאלה

ציסטה ארכנואידלית במקרים רבים הינה ממצא חסר משמעות קלינית. בכל החלטה צריך להביא בחשבון את גיל המטופל, מצבו הבריאותי הכללי, האם יש תסמינים שניתן לייחסם לציסטה וכמובן אם יש דינמיקה.

23/03/2023 | 16:38 | מאת: מיכאלה

תודה ד"ר. ובמקרים מועטים - האם הציסטה יכולה להשפיע על שיקול דעת וקבלת החלטות? מצב נפשי ? בעיות זכרון? נפילות?

נדיר. צריך לשלול גורמים אחרים.

מנהל פורום גידולי מוח