בצקת בראש אחרי ניתוח מוח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

09/12/2022 | 03:13 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, הבת שלי עברה ניתוח להוצאת גידול מהמוח לפני שלושה חודשים. מאז חזרה לתפקוד מלא חוץ מעניין אחד שנותר, יש לה נפיחות בראש באזור הצלקת כתוצאה מבריחת נוזל cfs. יש לציין שזה לא משפיע על התפקוד היומיומי שלה. הרופא שניתח אותה לוחץ עלינו לעשות ניתוח שאנט ואנחנו בינתיים מחכים לראות אולי זה יירד מעצמו. יש מקרים שזה יורד מעצמו? מה הסיכון בעצם אם נישאר כך? אציין שעשו לה סיטי וראו שאין בריחת נוזל לתוך חלל המוח, אלא רק באופן חיצוני מתחת לעור באזור הניתוח.

זו שאלה שצריך להפנות לנוירוכירורג. אם אמי מבינה נכון מדבריך אזי יש מעבר של נוזל שדרה מתוך הגולגולת אל מחוצה לה וןאז ייתכן התפתחות של זיהום של קרומי המוח.

מנהל פורום גידולי מוח