תוצאות MRI מח פעם שניה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

19/10/2022 | 13:18 | מאת: רות

קבלנו תוצאות MRI שנעשתה לפני 3 שבועות פעם שניה לאחר 3 חודשים. להלן התוצאות. בדיקה קודמת מ- 22.6.24 ממצאים: שוב מודגם תהליך הסננתי עם אפקט מסה נרחב כולל בתלמוס דט"צ יותר מימין היפוקמפוס ימני ושמאלי מידבריין פונס פריאקוודוקטלי קומיסורה קדמית וכיאזמה טרקטים אופטיים ללא שינוי מהותי. ללא האדרה פתולוגית. להערכתי מדובר בתהליך הסננתי גליאלי. רצוי לשקול ביופיה וטיפול . סיכום: תהליך הסננתי דיפוזי ללא שינוי מהותי באינטרוול. מה משמעות התוצאות? האם לפי זה אין מדובר בגידול ממאיר? האם התוצאות מראות על קשר לפרקינסון שאובחן? תודה רבה

התשובה מעלה את החשד כי מדובר בתהליך גידולי, את טיבו המדוייק ניתן לקבוע בביופסיה. יתכן שמה שאובחן כפרקינסון הוא למעשה ביטוי נוירולוגי לתהליך המוחי.

מנהל פורום גידולי מוח