חומר ניגוד בדיקת mri בן 22

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

09/08/2022 | 09:10 | מאת: ערן

היי דוקטור, עשיתי שתי בדיקות mri ראש בגלל גידול שפיר שמצאו לי, בבלוטת הפרוטיס. עשו לי ניתוח והציאו לי את הגידול בשלמותו ולפי הרופאים אין סיכוי שנשאר זכר מהגידול בגוף, אבל הרופא שלי אמר גם שאם אני רוצה אני יכול לעשות עוד mri ראש כדי שירגיע אותי, ואני אמרתי שאני רוצה וקבעתי לעוד שבועיים, עכשיו שמעתי אתמול איפשהו שהחומר שמזריקים בבדיקה עלול להיות מסוכן אם מזריקים אותו כמה פעמים(גדולוניום) מכיוון שהוא מצתבר בגוף, רציתי לדעת האם באמת יש סיכון או שאני יכול לעשות את הבדיקה ללא חשש?

אין בעיה בהזרקות חוזרות של גדוליניום בהנחה שיש סיבה טובה לביצוע הבדיקות.

מנהל פורום גידולי מוח