מנינגיומה שמתפתחת לאט לאורך השנים- מסוכן?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

30/03/2022 | 11:54 | מאת: עדי

שלום אני בת 40. לפני 6 שנים היה לי מעין כאב ראש חד בצד ימין של הראש- ביצעתי בדיקת MRI ושם נמצאה האדרה פתולוגית של העצם הספמדואנלית החשודה הלהאדרה דורלית צמודה לעצם -מנינגיומה כולל בזוית העין והומלץ המשך מעקב. לאחר חצי שנה ביצעתי MRI חוזר ושם נכתב שישנה עדיין האגרה דורלית עדינה ונראה שזה כלי דם בלבד ושחררו אותי ממעקב. כאמור עברו 6 שנים ובחצי שנה האחרונה חזרו לי כאבי ראש בצד ימין שמקרינים לעין-בבדיקה אצל נוירולוג נאמר שזה ממתח ועייפות..אך התדירות גברה בחודש האחרון וכעת הופניתי לMRI. האם יכול להיות מצב שמנינגיומה מתפתחת לאורך 6 שנים ולא סבלתי מכאב ופתאום בחצי שנה האחרונה הכאב התחיל? מדובר על כאב פועם באיזור המצח הרקה והעין שקורה כל שבועיים בערך. האם מנינגיומה כזו שנמצאת ככ הרבה שנים יכולה להיות ממאירה? אני ממש בחששות לקראת הבדיקה . תודה

מנינגיומה היא במרבית המקרים גידול שפיר המתפתח לאט במהלך שנים, כך שתאורטית אפשרות זו קיימת. מקווה שבדיקת ה MRI תרגיע אותך.

מנהל פורום גידולי מוח