בבקשה איני מבין איך יכול להיות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

18/03/2022 | 16:32 | מאת: אלי

שלום דוקטור לפני חודשיים עברתי כריתה לגידול דרגה 1 ולפני שבוע עברתי mri זה תוך חודשיים עלה דרגה למרות הכריתה ? מצב לאחר ניתוח לכריתה של גידול טמפורלי ימני. מודגם חלל ניתוחי אשר הפעם מדגים האדרה חזקה בהיקף שלו, ההאדרה בהיקף של הציסטה הניתוחית לא הייתה בבדיקות הקודמות, דבר המחשיד שמדובר בהישנות של תהליך ולא בשינויים פוסט אופרטיביים. חדרי המח תקינים. אין עדות לתהליכים אחרים. אין עדות להאדרה לפטומנינגיאלית. ללא הגבלה בסדרת הדיפוזיה. בסדרת ה-SWIתוצרי פירוק של דם בציסטה הניתוחית. סיכום: הופעה של האדרה גסה בהיקף של הציסטה הניתוחית, חשוד להישנות של תהליך

זה אכן לא סביר. צריך לעבור בדקדקנות הן על הפתולוגיה והן על הצילומים.

20/03/2022 | 10:09 | מאת: אלי

אני מודה לך על התשובה המהירה שלך דוקטור האם זה יכול להתאים לשינויים אחרי ניתוחיים למרות שכתוב אחרת .. השאלה שלי כשאלה כללית כמובן דוקטור כי כמו שאמרת צריך לראות את הצילומים וזה נכון

כן, זה אפשרי. אבל מאחר והשאלה היא כללית, כך גם התשובה. צריך לראות את הצילומים.

מנהל פורום גידולי מוח