ציסטה בסינוסים אחרי סינויסטיטיס

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

07/09/2021 | 20:26 | מאת: שאלה לרופא

שלום רב בת 40 פלוס ברקע המנגיומיה לאחר טיפול ניתוחי. דיסטוניה מיוקלניות מטופלת בקסנזין חצי כדור. אתמול בחג התקבלה במיון עקב כאבי ראש בנוסף לטשטוש בראייה שהופיע לפני יומיים וחלף הטשטוש. הכאבים במצח מקרינים לראש אין נזלת ct חדרים חרצים וציסטרנות בטווח הנורמה. אין עדות לדימום אינטרא או אקסטרא אקסילרי. אין עדות לממצא פוקלי בפרנכמיה המוחית ללא סטיית קו אמצע. ללא עדות לאפקט המסה. קיים ציסטה רטנציאלית בסינוס מקסילרי משמאל -האם זאת הסיבה לכאב ? קבלתי תרופות נגד כאבי ראש וזריקת וולטרן נגד כאבים קראתי שאותה ציסטה היא ממצא אקראי - האם הציסטה עושה כאב במצח? הנורולוגית אמרה לי אם הכאב בראש יחמיר לעשות בדיקת mri שאלות: האם נראה הכאב במצח כתוצאה מהציסטה? אם בדיקת הדמיייה של המוח במאי יצאה תקינה -האם סתם בזבוז זמן לעשות את הבדיקה mri האם כדאי לעדכן את המנתח ראש לגבי הכאב? מה דעתך כמנתח בכיר על כול הסיפור? שנה טובה בריאות תמר

הציסטה אינה סבה לכאבי הראש. בתשובת ה CT אין ממצא מדאיג. ההחלטה לגבי MRI צריכה להילקח על בסיס חשד קליני- אם קיים.

10/09/2021 | 14:10 | מאת: שאלה לרופא

הציסטה של רטנציה במערות הפנים היא ממצא שכיח ומקרי -בדרך כלל לא גורמת לתסמינים כפי שציינת. לעתים היא עלולה ללחוץ על ניקוז מערות הפנים ואז מתפתח לחץ מקומי וכאב

מנהל פורום גידולי מוח