גדילה של מנינגיומה וצורך בטיפול

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

10/08/2021 | 20:18 | מאת: מרגלית

שלום רב האם גדילה של מנינגיומה ב 4 מילימטר תוך שנה מ 15 מילימטר ל 19 מילימטר באשה בת 74 היא אינדיקציה ברורה לטיפול או שאפשר להמשיך לעקוב .גם לפני שנה וגם עכשיו המנינגיומה מוקפת בבצקת ואזוגנית .בנוסף יש מנינגיומה נוספת שגדלה רק במילימטר האם גם בה צריך לטפל.האם יש Cutoff של גדילה שמעליו צריך לטפל תודה רבה

אין מספר קבוע שמהווה הוראה חד משמעית לטיפול. צריך להביא בחשבון את מכלול הנתונים. גדילה של 4 מ"מ בשנה אינה מבוטלת, אבל זה לא בהכרח מנבא את קצב המשך הצמיחה. צריך להתייחס לצילומים ולמצבה של המטופלת.

מנהל פורום גידולי מוח